Informació general

Obres

La nova rotonda de la carretera de Montbrió, el nus estratègic de connexions de la zona nord de Cambrils

El conseller de Territori, Juli Fernández, va fer una visita d'obras a aquesta infraestructura, uns mesos després de la seva posada en funcionament

Per Lluís Rovira i Barenys

El conseller de Territori, Juli Fernández, amb l'alcalde, Oliver Klein, en un moment de la visita
El conseller de Territori, Juli Fernández, amb l'alcalde, Oliver Klein, en un moment de la visita | Lluís Rovira i Barenys

El conseller de Territori, Juli Fernández, va fer una visita a la rotonda de la carretera de Montbrió, ahir al matí, gairebé tres mesos després de la finalització de les obres. El conseller va ser rebut per l'alcalde, regidors i responsables de les empreses constructores i va poder observar in situ aquest nus estratègic que facilitarà l'accés a la part nord de Cambrils quan l'avinguda de l'Esport es trobi en funcionament. El conseller va voler destacar que aquestes noves connexions ajudaran a la mobilitat de serveis claus, com són els bombers, a més de facilitar la connexió amb l'autopista Ap-7 i amb el polígon industrial Belianes. Fernández va catalogar aquesta obra, en la que la Generalitat hi ha invertit gairebé un milió d'euros, com una "intervenció estratègica" i va afegir que "la feina del Govern de la Generalitat és treballar per la Catalunya sencera".

Oliver Klein: "El polígon Belianes ha quedat molt afavorit amb la construcció de la rotonda"

L'alcalde, Oliver Klein, per la seva banda, va destacar les obres que ja s'han enllestit, com són la rotonda i el pont sobre el barranc de la Mare de Déu del Camí i que quan estigui enllestida l'avinguda de l'Esport, "canviarà la forma d'entrar des de l'autopista a Cambrils, canviarà la manera d'accedir a les instal·lacions esportives i a l'estació de tren. A més, el polígon industrial Belianes ha quedat molt afavorit amb el tema mateix de la rotonda i en els espais secundaris i obre més possibilitat de trànsit a la zona sud del polígon a part de que millora la mobilitat del parc de Bombers". Klein, a més, va apuntar una futura intervenció en el tram que va des de la nova rotonda fins a l'antiga N-340 i que comportaria una certa ampliació de la calçada i la construcció d'un carril bici.

Les autoritats van rebre les explicacions tècniques sobre la nova rotonda (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L’Apunt

Juli Fernández: "La Generalitat encarregarà el material mòbil i els tallers del Tramcamp per fer evident que això és un projecte clau"
El conseller de Territori també es va referir al Tramcamp, un altre projecte estratègic del territori ja que, segons va dir "dona l'oportunitat de transformar la mobilitat del Camp de Tarragona". El conseller va dir que s'havia estat treballant amb els ajuntaments implicats "de manera intensa per trobar les millors solucions". En aquest moment s'està treballant en la redacció del projecte constructiu i, segons va dir "aquí hem de ser capaços de trobar les millors propostes per respondre a les necessitats de la gent". El conseller també va dir que el propi Govern de la Generalitat encarregarà "el material mòbil i els tallers per tal de fer evident que això és un projecte clau". Fernández va assegurar que "estem davant un projecte estratègic des del punt de vista de la mobilitat ja que donarà noves oportunitats de mobilitat a l'àrea metopolitana més important, després de la de Barcelona".

Comenta aquest article