Societat

Mes de la Galera

Daniel Martínez i Jenny Mieres guanyen el concurs de cuina de la galera de Cambrils

Són alumnes de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils respectivament

Per Redacció

Foto dels finalistes del concurs de cuina de la galera
Foto dels finalistes del concurs de cuina de la galera | Cedida

Daniel Martínez Hernández de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat ha guanyat el primer premi del concurs de joves cuiners "De la Mar als Fogons" del Mes de la Galera de Cambrils amb un bao farcit de galera arrebossada en panko, cogombrets agredolços, salsa romesco i vinagreta estil hoisini. El segon premi se l'ha emportat Jenny Mieres Garcia de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils que ha captivat el jurat amb una escuma calenta de bisquet de galera amb galera fumada, molles de pa, calçots i espàrrecs. El concurs i el lliurament de guardons va tenir lloc ahir al matí a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. 

En una primera fase de selecció, el passat 1 de febrer, un grup de persones expertes en la matèria va escollir 8 semifinalistes d'entre totes les receptes amb galera rebudes. Ahir, en la segona fase del concurs, aquestes vuit persones escollides van elaborar les seves propostes gastronòmiques davant d'un jurat intern de cuina encapçalat pel reconegut cuiner Carles Gaig i les van exposat davant d'un jurat extern de taula format per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Aquest és un dels últims actes emmarcats en el Mes de la Galera. Aquest cap de setmana és el darrer d'aquesta activitat gastronòmica local i culminarà, aquest proper diumenge 26 de febrer, amb l'esmorzar de forquilla amb vinils i galeres, al parc del Pescador.

Vuit semifinalistes

El concurs està adreçat a estudiants de centres educatius de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils. Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de centres formatius de Sant Feliu de Llobregat, Benicarló, Calella i Cambrils.  

Com a premi, a més del reconeixement, el primer i segon finalista han guanyat un dinar per a dues persones al restaurant Rincón de Diego (amb estrella Michelin), una entrada a l'espai lúdico-termanal Aquatonic per a dues persones i un val per gaudir d'activitats nàutiques. A més, el primer guanyador també s'ha emportat un xec regal per la compra d'estris de cuina valorat en 150 euros. A banda, els professors i professores acompanyants han estat obsequiats amb diferents regals.  

Per altra banda, els 8 semifinalistes podran gaudir d'una inscripció gratuïta al taller participatiu organitzat per la fundació Alícia per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts, organitzat especialment pels participants del concurs "De la Mar als Fogons". Aquesta experiència inclou una visita guiada a totes les instal·lacions de Món Sant Benet, així com l'entrada en la cuina del complex, reservada a molt poques visites. 

Comenta aquest article