Informació general

Cap de setmana festiu al barri de la Llosa

Per Cristina Sierra

 
 
 A dalt, Jordi Mariné en un moment del pregó. A sota, el concurs de truites, que enguany ha arribat a la cinquena edició
Aquest passat cap de setmana s’han celebrat les festes del barri de La Llosa. Com cada any, els tres dies han estat plens d’activitats tan pels petits com pels més grans.
El tret de sortida de les festes el va protagonitzar la ballada de sardanes a càrrec dels “Amics de la Sardana de Cambrils”, donant pas al pregó, que enguany el va fer l'exciclista professional cambrilenc Jordi Mariné. En el seu parlament, Mariné va desgranar els trets principals del programa d'actes d'enguany i va destacar els valors cívics d'aquestes festes de barris.

Sopar a la fresca

La novetat d’enguany va ser el sopar a la fresca del divendres, en que cadascú es portava el seu menjar per compartir amb els companys de taula. Segons Carme Maroto, presidenta de la Associació de Veïns del barri, “era un sopar de germanor, però hi va faltar gent que té la segona residència i per això no hi va haver massa gent, però el continuarem fent perquè la gent vingui”. Després del sopar hi va haver ball que va anar a càrrec del Grup Alex Quartet.
Dissabte de bon matí, una cinquantena de persones va participar a la bicicletada popular pels diferents carrers del barri, on més tard, es va fer l’esmorzar popular. Per la tarda hi va haver el punt esportiu amb els partits de volei-platja, futbol-sala i el campionat de parxís i de dominó. L’acte més concorregut de la festa va ser el mateix dissabte amb el ball amb el Grup Tropical, i és que tant veïns com turistes s’hi van acostar per ballar i escoltar la música.

L’últim dia de la festa va anar dirigit al públic més petit, amb la celebració d'un concurs de dibuix i d'un espectacle d'animació a càrrec del grup Tonis Trio. També es va fer una xocolatada.
A la tarda hi va haver el cinquè concurs de truites amb 12 participants. Carme Rossell va guanyar el premi al millor gust i Neus Pàmies, el de millor presentació. L’acte de cloenda va ser l’actuació dels mariatxis Los Mejicanos.
La valoració de Carme Maroto és “molt positiva, cada vegada hi ha més participació i estem contents que la gent s’involucri en la festa”.

Comenta aquest article