Informació general

Agustí Segarra, director del CIDEM, l’encarregat d’inaugurar la Fira

Per Èlia Bellmunt

Agustí Segarra tallant la cinta en la inauguració de la Fira acompanyat de les autoritats

La 48a Fira Multisectorial de Cambrils va tenir lloc del 3 al 5 de juny. Agustí Segarra –director del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM)– va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta edició. Després de tallar la cinta, Segarra i la resta d’autoritats, seguides de tota una comitiva, van fer una visita al recinte firal. Al llarg de més de dues hores van saludar els expositors i van degustar els productes que se’ls oferia en diversos estands. En finalitzar el recorregut, a l’estand institucional, Oliver Klein –regidor de Promoció de la Ciutat–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Agustí Segarra van fer els parlaments. Agustí Segarra va explicar que fa 20 anys que viu a Cambrils: “uns anys en què s’han viscut onades de transformació, però tot i això continuen els binomis pesca i agricultura, i turisme i gastronomia”. Segarra va acabar dient que Cambrils salta cap al futur, però que s’ha de preservar la qualitat de vida per a les generacions futures.

Tres dies de Fira

Els actes inclosos en el programa de la Fira es van dur a terme del 26 de maig al 5 de juny. A l’espai de la Fira d’Entitats s’hi van organitzar diversos actes com una ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils, la Festa Megamusic amb exhibició de DJ i cotxes tuning, la Nit Llatinoamericana, una demostració de kick boxing i la presentació oficial del pilot cambrilenc de 125 GP Iván Fernández. A la plaça d’Espanya i als carrers adjacents es va poder visitar el Mercat Medieval. Les activitats de la Fira es van completar amb diverses competicions esportives de futbol, bitlles, natació, ciclisme, tir olímpic i escacs. També hi va haver un concert amb Denominación de Origen, La Kinky Beat i Macaco.

Gastronomia

La Fira d’enguany també va voler potenciar la gastronomia, ja que enguany se celebra a Cambrils l’any de la gastronomia “Cambrils 2005, Univers Gastronòmic de la Mediterrània”. Així doncs, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) de la Generalitat de Catalunya va comptar amb un estand propi a la

Enguany s’ha recuperat la Fira al Port, exposició de productes nàutics al moll de Ribera
Fira de Cambrils. En l’espai “Gastronomia de la nostra Terra” de l’estand del DARP es van fer diverses degustacions i es va oferir un tast de vins de les DO Montsant, Priorat i Tarragona. Joan Aguado –director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)– també va visitar aquest estand. A l’estand de la Cooperativa Agrícola de Cambrils es va poder degustar una macedònia de préssec de Cambrils.

Actes culturals

Les activitats de la Fira també van tenir un vessant cultural. El Molí de les Tres Eres va acollir dues xerrades: “Organitzant el territori: 850 anys de la carta de població de Cambrils”, organitzada pel Centre d’Estudis Cambrilencs i el Museu d’Història de Cambrils, i “Fa mig segle va néixer l’actual Fira”, a càrrec de Coral Cuadrada, professora d’Història Medieval de la Universitat Rovira i Virgili. El grup de teatre La Teca va representar Tres tristos traumes, de Pasqual Alapont, que ja havia representat durant el Nadal. D’altra banda, les entrades per a la representació d’El mètode Grönholm, de Jordi Galceran, es van exhaurir dies abans de l’actuació.

La Fira en xifres

La 48a Fira Multisectorial de Cambrils va ocupar una superfície total de 29.000 metres quadrats repartits en diversos escenaris: el passeig d’Albert, l’avinguda del Mil·lenari, el marge de la riera d’Alforja, la plaça d’Espanya i els carrers adjacents, el Parc del Pinaret i el moll de Ribera. Un total de 259 estands es van distribuir entre els espais oberts, el pavelló cobert i la Fira d’Entitats. Alguns dels sectors presents a la Fira van ser l’automoció, l’alimentació, la gastronomia, l’agricultura i la nàutica. Oliver Klein –regidor de Promoció de Ciutat– posa de relleu el fet que en aquesta edició s’hagi recuperat la tradició de la Fira al Port, que ja es va dur a terme els anys 1976 i 1977. La Fira es va cloure amb un gran castell de focs a càrrec de Pirotècnia Zaragozana.

Comenta aquest article