Societat

Ensenyament

L'institut escola Joan Ardèvol acollirà un grup d'alumnes de l'illa de la Reunió dins del projecte Erasmus+

La delegació de la Reunió romandrà al municipi una setmana, en la qual compartirà experiències, cultura i llengua amb els estudiants cambrilencs

Per Redacció

Imatge de l'institut escola Joan Ardèvol
Imatge de l'institut escola Joan Ardèvol | Lluís Rovira i Barenys

Vint nois i noies d’Illa de la Reunió, l’illa africana situada a l’oceà Índic entre Madagascar i Maurici, arribaran aquest proper divendres 10 de març, a l’Institut Escola Joan Ardèvol gràcies al projecte educatiu europeu Erasmus+. Aquest projecte fa possible l’intercanvi d’alumnat i docents entre centres de tot Europa. La delegació de la Reunió romandrà al municipi una setmana, en la qual compartirà experiències, cultura i llengua amb els estudiants cambrilencs.

L’institut escola Joan Ardèvol ha organitzat un acte de benvinguda en el qual participarà tot l’alumnat i docents del centre. Començarà a les 8.45 h i comptarà amb un passadís d’acollida molt vistós i un espectacle musical creat pels alumnes del centre. A les 12 h, l'alcalde Oliver Klein, rebrà a l’Ajuntament les dues delegacions, l'africana i la catalana.

Els nois i noies que participen en aquest intercanvi cursen 3r d’ESO i tenen entre 14 i 15 anys. Durant aquesta setmana, visitaran Cambrils, la Tàrraco romana, el modernisme de Reus i els llocs més emblemàtics de la Costa Daurada. A més a més, els acompanyen els docents que faran una estada al centre per observar les tècniques, recursos i metodologies que empra el professorat de l’institut escola.

La delegació cambrilenca va visitar la regió, aquest passat febrer

L'institut escola Ardèvol va visitar la regió d’ultramar francesa aquest mes de febrer durant deu dies. A l’Illa de la Reunió han compartit la cultura, la manera de viure i d’aprendre i han gaudit dels paisatges volcànics i de les aigües de l’Índic. Records i coneixements que els nois i noies asseguren que recordaran durant tota la seva etapa educativa i, segurament, tota la vida.

El projecte Erasmus+ és un dels eixos vertebradors del Joan Ardèvol, ja que promou la inclusió, la transformació digital i fa possible que l’alumnat i el professorat participi en la vida democràtica amb valors comuns i compromís cívic. Així mateix, actua com a element motivador i de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres i la coneixença d’altres països i cultures.

Comenta aquest article