Societat

Música

«Ars et Corpus» porta la música en directe a la sala d'espera de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat

Els i les pacients que van acudir al centre sanitari van poder gaudir de l’actuació de la prestigiosa soprano Charo Tris

Per Redacció

Un moment de l'actuació de música en directe, ahir al matí, a l'Hospital Lleuger
Un moment de l'actuació de música en directe, ahir al matí, a l'Hospital Lleuger | Cedida

La música en directe va entrar, ahir, per primera vegada a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de la mà del projecte "Ars et Corpus", impulsat per la guitarrista i compositora Vania del Monaco, amb el suport de la Diputació de Tarragona. Els i les pacients que van acudir al centre sanitari van poder gaudir de l’actuació de la prestigiosa soprano Charo Tris, que ha pujat a escenaris com els del Teatre del Liceu, el Palau de la Virreina o el Castell de Peralada. La cantant va interpretar diverses peces a capella entre les 8 i les 9 hores del matí a la sala d’espera d’extraccions i va aixecar una gran expectació entre les persones assistents.  

La responsable del projecte Vania del Monaco va destacar els beneficis de la música i va explicar que la rebuda a Cambrils va ser emocionant i màgica, tant per part dels pacients que esperaven a la sala com del mateix personal sanitari. Per la seva part, l’alcalde, Oliver Klein, que va presenciar l’actuació, va dir: "és una molt bona iniciativa que contribueix, molt positivament, a rebaixar els nervis que tothom patim quan anem al metge·. En aquest sentit va agrair a la directora de l’Hospital, Lidia Rios, la bona disposició que sempre té per innovar i fer més amable l’accés a l’assistència mèdica. 

Projecte "Ars et Corpus"

El projecte "Ars et Corpus" es va iniciar l’any 2021 a les sales d’oncologia i hemodiàlisis de Tarragona i Reus, l’any passat va arribar a Tortosa i ahir es va estrenar a Cambrils. L’objectiu és aprofitar els efectes terapèutics de la música per crear calma, seguretat, optimisme i relaxació entre els pacients i fer més digeribles aquests llargs tractaments.  

En el projecte hi participen diferents músics de primera línia, amb instruments com la veu, l’arpa, la guitarra clàssica, el piano o el violoncel, que actuen amb un volum mig-baix, de manera tranquil·la, no invasiva, amb tessitures que no són ni molt agudes ni molt greus, per crear un ambient relaxat mentre els pacients reben els seus tractaments.  

Comenta aquest article