Cultura

Música

El Cor Ciutat de Reus homenatja les dives del pop i el rock a la Cripta

L’agrupació reusenca va presentar “En clau de dona”, un programa integrat per alguns dels temes escrits per dones, més coneguts de la música moderna

Per Andreu Dalmau

Un moment de l'actuació del Cor Ciutat de Reus, ahir, a la Cripta de l'Ermita
Un moment de l'actuació del Cor Ciutat de Reus, ahir, a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Amy Winehouse, Adele, Britney Spears, Tina Turner... Només llegint aquests noms de ben segur que us venen al cap algunes de les cançons més conegudes dels segles XX i XXI. El Cor Ciutat de Reus va homenatjar ahir a la Cripta de l’Ermita a totes aquestes i moltes altres de les dives que han marcat un abans i un després en els seus respectius gèneres musicals.

L’agrupació coral dirigida per Sílvia Virgili presentava “En clau de dona”, un programa integrat exclusivament per cançons escrites per dones. Un manifest feminista en forma de concert que anava des del vestuari dels cantants —vestits i camises morades— fins al sostre de la Cripta, on s’hi van projectar entre peça i peça petits vídeos que introduïen l’obra de cada una de les exitoses compositores, un disseny audiovisual a càrrec d’Agnés Olivé.

Totes les cançons van ser coreografiades i, en la majoria d’elles, un membre del cor agafava el micròfon per erigir-se com a solista. Alguns d’aquests solos van ser a duet com a Si tu no estas aquí, de Rosana o Cap cim és prou alt, de Diana Ross. Aquest darrer tema va ser un dels pocs que van ser interpretats amb una versió de la lletra en català i no en idioma original.

Tot i així, la llengua no va ser barrera perquè el públic es sumés al Cor Ciutat de Reus en més d’una ocasió. La popularitat del programa va fomentar la participació del pati de butaques, que no es podia estar de cantar les seves estrofes preferides. A la darrera cançó del concert, els músics van fer un pas més per implicar als espectadors cantant Proud Mary de Tina Turner mentre caminaven per la platea. Un divertit espectacle a l’alçada de l’exitós repertori interpretat.

El proper concert a la Cripta de l’Ermita serà el 2 d’abril a càrrec de l’Ensemble Halcyon. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article