Es presenta el premi Fundació Antoni de Gimbernat per promoure la investigació i divulgació de la tecnologia làser
Oliver Klein, Robert Benaiges i el doctor Trelles, acompanyats d'altres membres de l'organització, divendres passat en roda de premsa |
El passat divendres es va celebrar la roda de premsa de presentació del premi, on hi van assistir l'alcalde -Robert Benaiges-, el regidor de Promoció de Ciutat -Oliver Klein- i el Doctor en Medicina i Cirurgia, Cirurgià Plàstic Estètic i Reparador - Mario A. Trelles-.
Segons explicava Klein, perquè projectes com aquests, d'investigació científica puguin tirar endavant és necessària la col·laboració de vàries institucions superiors, ja que des dels ajuntaments resulta molt difícil promoure polítiques de recerca "no ha estat fàcil però finalment hem aconseguit el suport de diferents institucions que permetran que el premi sigui una realitat". Per altra banda Klein va destacar que les raons per les quals l'Ajuntament ha donat suport al projectes és, per "l'excel·lència de l'Institut Mèdic de Vilafortuny i per ser una eina més que pot donar a conèixer millor un dels fills il·lustres del municipi, el doctor Antoni de Gimbernat". Recordem que Gimbernat, va ser un dels metges més importants del segle XVIII i el primer en descriure i que va donar nom l'hernia crural, lligament de Gimbernat.
El premi s'entregarà la jornada abans d'iniciar-se la 24ena edició del curs Internacional Pràctic Intensiu sobre Làser en Medicina i Cirurgia que se celebra cada any a l'Institut Mèdic de Vilafortuny, i que se celebrarà els propers 9, 10 i 11 de novembre.
El Premi
La Fundació Antoni de Gimbernat es va crear l'any 1990 amb la finalitat d'investigar, promoure, fomentar, divulgar i aplicar noves tecnologies en medicina. De moment, segons Trelles, ja s'han començat a rebre alguns treballs. El premi té una dotació de 20.000 euros i per triar el millor treball es comptarà amb dues comissions. La científica, formada per un catedràtic d'oftalmologia de la facultat de Medicina de Navarra, una dermatòleg de l'Hospital del Mar de Barcelona i un professor de dermatologia d'una universitat danesa. L'altra serà una comissió honorífica que controlarà el funcionament del premi i on entre els seus membres destaca la presidència de Federico Mayor Zaragoza, membre de la Real Academia Nacional de la Medicina, president de la Fundació Para una Cultura de Paz i ex director adjunt de la UNESCO entre els anys 1978 i 1981. Tal i com explicava ahir el doctor Trelles, que l'Ajuntament col·labori en un projecte d'aquestes característiques, serveix també per obrir Cambrils al món i donar-lo a conèixer més "és una manera més de completar l'oferta turística".