Cultura

Música

Apoteòsic concert del Dani Nel·lo Trio al Teatre del Casal

La formació va oferir un espectacle memorable a una sala plena a vessar que va vibrar de principi a fi amb la seva música elèctrica

Per Andreu Dalmau

Dani Nel·lo, ahir, en un moment del concert
Dani Nel·lo, ahir, en un moment del concert | Andreu Dalmau

El concert d’ahir al vespre al Teatre del Casal serà recordat per tots els assistents. El Dani Nel·lo Trio va oferir un show sense parangó en el segon concert del cicle de La Mar de Jazz. Ritmes trepidants, solos impossibles, bon humor... La formació liderada pel carismàtic saxofonista barceloní va complir de principi a fi amb les expectatives del que ha de ser un concert de rythimblues.

Gerard Nieto al hammond, Martin Burguez a la guitarra i Ramón Angel Rey a la bateria van acompanyar al líder de la banda en aquest espectacle. Tots quatre músics van demostrar una complicitat admirable dalt de l’escenari així com un domini tècnic dels seus respectius instruments a l’abast de molt pocs. “Quina sort tinc de poder tocar amb aquests músics”, exclamava Nel·lo ben entrat ja el concert. I no es per menys l’agraïment, doncs el Teatre del Casal —ple de gom a gom, per cert— esclataria en aplaudiments després de cada solo.

Entregats des de les primeres notes, els quatre artistes van oferir un repertori basat en temes compostos pel mateix Dani Nel·lo tot i que també es van poder escoltar algunes populars cançons del gènere. El conjunt va tocar al complet Gran Prix (2022), el darrer EP del saxofonista, l’àlbum Los Saxofonistas Salvajes (2017) i temes de Los Mambo Jambo, l’antiga formació de Nel·lo: “un grup fantàstic”, bromejava. També van sonar temes gairebé inèdits com “Gomina Toluca”, una cançó que el conjunt només havia interpretat una vegada en directe i que, després de l’aprovació del públic, el líder de la banda va decidir que passarà per l’estudi.

Tot i que va tenir un moment de calma amb “The talk of the town”, el concert va ser frenètic i, sense que el públic s’adonés, els artistes es van plantar a la darrera cançó: “Florence of Arabia”. Els quatre músics van comptar aquí amb un dilatat moment de lluïment individual que va arrancar una darrera i descomunal ovació a l’alçada de l’espectacle contemplat. Nel·lo es va acomiadar destacant que Cambrils “hauria de felicitar-se pel festival de jazz que té” i elogiant molt sincerament als seus companys a qui va descriure com “quatre monstres, i no precisament per ser lletjos”. La connexió, tant amb ells com amb el públic, va ser total des del primer fins a l’últim minut.

El proper concert del festival La Mar de Jazz serà el diumenge 16 d’abril a la Cripta de l’Ermita a càrrec del Pau Terol Trio. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a codetickets.com.

El concert de Dani Nel·lo Trio es va fer a la sala del Casal Parroquial (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article