Cultura

Literatura

Lalo Vizcaíno presenta «Los Silencios del Cincel»

L'escriptor ha presentat el seu primer llibre autoeditat envoltat d'amics i familiars. L'activitat s'emmarcava dins del cicle Dies de Llibres.

Per Andreu Dalmau

Lalo Vizcaíno acompanyat d'Eduardo García a la presentació del seu llibre "Los Silencios del Cincel"
Lalo Vizcaíno acompanyat d'Eduardo García a la presentació del seu llibre "Los Silencios del Cincel" | Andreu Dalmau

Juan Pablo "Lalo" Vizcaíno va presentar ahir la seva primera publicació, Los Silencios del Cincel, al Centre Cultural. L'escriptor tarragoní va presentar aquest llibre de relats envoltat d'amics i familiars dins del cicle d'activitats Dies de Llibres que organitza l'Ajuntament de Cambrils.

Tal i com explicava Eduardo García, presentador de l'acte, en una llarga introducció, el silenci és el fil conductor dels cinc contes que integren l'obra prima de Vizcaíno. L'escriptor confessa que, tot i que no és un lector habitual, sempre havia sentit pulsió per l'escriptura, però que mai s'hi havia acabat d'endiinsar perquè li faltava "un tema". Ara, a través d'una escultora invident, un pallasso o el cambrer d'un bar, Vizcaíno ha volgut traslladar un missatge d'introspecció. Les localitzacions, temporals i geogràfiques, també són tan variades com els personatges que hi apareixen. Des de l'època romana fins l'actualitat. Des de la Vall d'Aran fins a Extremadura.

L'autor de Los Silencios del Cincel reconeix que s'ha autoeditat el llibre perquè no ha volgut "pidolar a les editorials" i confessa que modelar-lo de principi a fi ha estat una experiència enriquidora. "Ara agafo un llibre qualsevol i valoro més la feina que hi ha darrere", admet Vizcaíno. El procés creatiu ha estat, per l'escriptor tarragoní, com "tenir un fill".

Comenta aquest article