Esports

Escacs

La plaça de la Vila acull una mostra de partides ràpides d’escacs

La Unió d’Escacs Cambrils organitzava aquesta activitat que ha aplegat una cinquantena dels joves que durant la Setmana Santa disputen el campionat català al municipi.

Per Andreu Dalmau

Joves d'entre 5 i 16 anys disputant partides ràpides d'escacs a la plaça de la Vila
Joves d'entre 5 i 16 anys disputant partides ràpides d'escacs a la plaça de la Vila | Andreu Dalmau

La plaça de la Vila es va convertir ahir per la tarda en l’escenari d’una mostra de partides ràpides d’escacs. L’activitat, organitzada per l’Unió d’Escacs Cambrils EC], va aplegar una cinquantena dels nens i nenes que estan participant, durant aquests dies, al Campionat d’Escacs de Catalunya que es celebra als hotels Sol Port Cambrils i Port Eugeni.

Els jugadors, d’edats compreses entre els 5 i 18 anys, tenien ahir la tarda lliure de competicions oficials i molts es van acostar a jugar partides amistoses amb 3 minuts al rellotge. Molts dels pares dels jugadors, així com aficionats a l'esport, es van entretindre observant les partides i, fins i tot, jugant-ne alguna entre ronda i ronda. Al torneig també hi participaven sis membres de la UEC que, tot i no estar federats, van poder comprovar com és un funcionament semblant al d’un torneig oficial.

Tots contra tots

Tot hi haver-hi escaquistes de categories diferents, jugàven tots entre tots, sense tenir en compte l’edat. Això va propiciar escenes divertides com la que van protagonizar el Pol i l’Óliver, de 15 i 10 anys respectivament. Els dos son membres del mateix club -el Club d'Escacs La Lira de Barcelona-, però no juguen mai partides oficials entre ells per la diferència de categoria. Al comprovar els emparellaments i adonar-se que els hi tocaba junts a cinquena ronda, van començar les bromes: “m’ha tocat amb l’Óliver!”, exclama el Pol comentat-ho amb els amics. “Fem taules?”, li pregunta al seu rival estenent-li la mà mofant-se i fingint por a l’enfrontament. Finalment, els dos joves escaquistes no es van trobar cara a cara per la incompareixença d’un dels rivals de l’Óliver que va canviar l'ordre dels seus enfrontaments, però l’escena demostra el poder lúdic i social que tenen els escacs entre els més joves.

Es van disputar un total de 8 rondes i, en acabar, l’esportista amb més punts es va proclamar campió del torneig amistós. El resultat no computa a la classificació oficial ni en les puntuacions individuals de cada jugador, per tant, l'objectiu únicament era divertir-se. Álex Villa va aconseguir 7,5 punts, sent el millor de totes les categories. Darrera seu van quedar Raul Marcos, amb 7 punts, i Pol Blasco, Hugo Uber i Arnau Sánchez, tots tres amb 6 punts. El proper diijous s’entregarà el premi als guanyadors de les tres categories i també un reconeixement els tres escaquistes amb millor puntuació independenment de l’edat.

Petits i grans s'enfrontaven entre ells en aquest torneig amistós (Foto: Andreu Dalmau)
3 minuts de rellotge per cada jugador (Foto: Andreu Dalmau)
Un grup d'amics comenta la jugada abans de l'inici del torneig (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article