Esports

Escacs

Els escacs tornaran a Cambrils

El Campionat de Catalunya per edats que s’ha celebrat aquesta Setmana Santa al municipi ha estat un "èxit", tant per la Federació com per l’Ajuntament.

Per Andreu Dalmau

De les categories sub10 a sub16 jugàven les seves partides a l'hotel Sol Port Cambrils
De les categories sub10 a sub16 jugàven les seves partides a l'hotel Sol Port Cambrils | Andreu Dalmau

Cambrils ha allotjat per primera vegada, aquesta Setmana Santa, el Campionat d’Escacs de Catalunya per edats que ha estat un èxit, tant per la Federació Catalana d’Escacs com per l’Ajuntament. Desenes d’escaquistes d’entre 5 i 20 anys d’edat han participat a la competició que s’ha disputat entre el 2 i el 6 d’abril als hotels Sol Port Cambrils i Port Eugeni.

Ahir al matí es van produir les darreres partides i, a les 15 hores, es va donar per tancada la competició amb una entrega de premis davant de l’Ajuntament. David Cabrero, president de la Unió Escacs Cambrils, va ser el primer en agafar la paraula i donar les gràcies tant a l’Ajuntament com a la Federació per complir el "somni" de portar un campionat català al nostre municipi. Cabrero, que més tard rebria una placa commemorativa de mans del president de la Federació, també va celebrar el positiu transcurs de l’esdeveniment. "Espero que hagueu gaudit de la gastronomia, del port, de la vila i, sobre tot, dels escacs", va destacar Cabrero.

David Cabrero, president de la Unió Escacs Cambrils, rebent una placa commemorativa de la mà de Pepo Viñas, president de la Federació Catalana d'Escacs (Foto: Andreu Dalmau)

"L’objectiu era que vinguéssim a gaudir dels escacs, però també d’unes vacances"

En aquesta mateixa línia va anar la intervenció de l’alcalde Oliver Klein, que es va mostrar molt content de que Cambrils hagi acollit aquest esdeveniment esportiu i també per l’èxit de les activitats a l’aire lliure —exhibició de simultànies amb el Gran Mestre Jordi Magem i torneig de ràpides a la plaça de la Vila— que han servit per "donar a conèixer aquest esport".

De la mateixa manera, Pepo Viñas, president de la Federació Catalana d’Escacs, es va mostrar satisfet de que el municipi hagi estat la seu del campionat català durant la Setmana Santa: "l’objectiu era que vinguéssim a gaudir dels escacs, però també d’unes vacances". La bona sintonia entre totes les parts participants en l’organització sembla indicar que aquesta no estat la darrera vegada que el torneig d’escacs passarà per la localitat. De fet, en acabar el discurs, Viñas va preguntar als assistents a l’acte si els agradaria tornar i es va respondre afirmativament per unanimitat.

L'hotel Port Eugeni ha acollit les partides de les categories sub18 i sub20 (Foto: Andreu Dalmau)

Entrega de premis

Després dels parlaments, es va procedir a l’entrega de premis. Es va guardonar amb una placa commemorativa a la millor escaquista femenina de cada categoria—sub10, sub12, sub14, sub16, sub18 i sub20—, amb una medalla als 8 primers classificats de cada una, amb un trofeu i un diploma als tres primers de cada una. També es va premiar als millors classificats de les competicions per equips i guanyadors del torneig amistós de partides ràpides que es va jugar el passat dimecres.

Joan Villa, escaquista del Club d'Escacs Peona i Peó, celebrant la seva segona plaça a la categoria sub10 (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article