Societat

Videojocs

Gamerland, la fira de videojocs per desestacionalitzar el turisme

La primera edició d'aquest esdeveniment ubicat al centre de convencions de PortAventura va tancar ahir després de tres dies de funcionament

Per ACN

Joves i famílies han pogut gaudir de diversos videojocs
Joves i famílies han pogut gaudir de diversos videojocs | ACN (Arnau Martínez)

El centre de convencions de PortAventura ha acollit aquesta Setmana Santa GamerLand Costa Daurada, un punt de trobada dels aficionats als videojocs i a l'oci digital. Joves i famílies han pogut gaudir de diversos videojocs a través de tornejos o testar prototips que estan en fase de creació. Aquesta ha estat la primera edició d'una iniciativa que neix amb la voluntat de desestacionalitzar el turisme al territori. Una de les impulsores de l'esdeveniment, Esther Creus, ha destacat que a la Costa Daurada no hi havia un esdeveniment "similar" per a un públic familiar. La fira va començar dimecres 5 d'abril -la coneguda youtuber Cristinini va ser el gran reclam de la inauguració- i es va allargar fins ahir divendres, amb una previsió d'uns 700 visitants.

Els assistents han pogut jugar durant aquests dies a videojocs tan coneguts com el Fifa, Fortnite, League of Legends o Call of Duty, però també s'han pogut informar sobre les sortides professionals al voltant d'aquest sector. "Si un nano està jugant X hores a un videojoc, ha de saber que també pot ser la seva carrera", ha subratllat Creus. Per això, a la fira també s'hi han instal·lat taulells d'informació d'universitats i centres formatius.

Al recinte també hi ha una fira 'indie', un espai on creadors de videojocs poden testar la seva creació amb els assistents. El director de la fira IndieDevDay, Daniel Santiagosa, ha remarcat que és un sector que està creixent, tot i que encara majoritàriament hi juguen els adolescents i fins als 35 anys. Per Santiagosa, aquests tipus d'esdeveniments ajuda als creadors a "millorar" el seu projecte.

Desestacionalitzar el turisme

Creus ha destacat que organitzar l'esdeveniment en plena Setmana Santa respon a la necessitat de "desestacionalitzar" el turisme. "Per aforament, l'hauríem fet en temporada alta", ha assegurat una de les impulsores de l'esdeveniment, però ha remarcat que des del sector públic i el privat "s'està treballant per allargar la temporada". De fet, la fira està patrocinada pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona - Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona.

Turisme inclusiu

L'organització també ha programat la realització d'un repte relacionat amb un videojoc perquè una persona invident pugui gaudir de l'experiència. Creus ha expressat que GamerLand vol ser també una "plataforma" per impulsar el turisme inclusiu a la Costa Daurada.

Comenta aquest article