Informació general

Escombraries

Veïns del port demanen la retirada immediata dels nous contenidors de la façana marítima

Des de fa uns dies s'ha iniciat una recollida de signatures que es faran arribar a l'Ajuntament juntament amb una instància en la que es demanarà la retirada immediata dels contenidors

Per Lluís Rovira i Barenys

Una de les dues fileres de contenidors col·locades fa poques setmanes a la façana marítima
Una de les dues fileres de contenidors col·locades fa poques setmanes a la façana marítima | Lluís Rovira i Barenys

La col·locació de vuit contenidors a la façana del port, repartits en dos grups de quatre, ha provocat una reacció en contra entre una part dels veïns i comerciants del port. Des de fa uns dies s'ha iniciat una recollida de signatures que es faran arribar a l'Ajuntament juntament amb una instància en la que es demanarà "la retirada immediata dels contenidors de la façana marítima".

Els contenidors de la façana del port van aparèixer en aquest lloc poc abans dels dies festius de la Setmana Santa i de seguida van provocar l'estupefacció dels veïns, sobretot dels que viuen a la part de llevant del port, on es troben ubicades les dues fileres de contenidors. Els veïns aporten diferents arguments per tal de demanar la retirada dels contenidors; "comporten problemes de males olors i de soroll pels veïns, pels comerços i pels usuaris dels establiments que es troben a primera línia". A més, consideren que "es desvalora la façana marítima i el passeig marítim, com a reclam dels visitants i turistes" i afegeixen que "no podem permetre que la carta de presentació i la imatge de Cambrils sigui un abocador de brossa quan existeixen alternatives més adients per col·locar els contenidors". La recollida de signatures, en la que hi col·laboren diferents establiments del port, i no tots situats a la primera línia, ja s'ha iniciat i d'aquí uns dies es recolliran totes per tal de fer-les arribar a l'Ajuntament.

Pla pilot

Fonts municipals expliquen que aquesta distribució de contenidors a la façana del port "es va fer com una prova i sempre pensant que es pot corregir. No és definitiu, es va haver de prendre una solució davant l'obertura de la Rambla de Jaume I, poc abans de la Setmana Santa. Es tracta d'un pla pilot i ara s'estan avaluant els pros i contres comptant que hi pot haver una recol·locació". D'altra banda asseguren que "a la Rambla hi haurà algun contenidor més i els contenidors del carrer de Pau Casals es reubicaran".

Les dues bateries de contenidors de la façana del port es troben a poca distància (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article