Cultura

Dansa

“A cegues” de la companyia Elelei obrirà la celebració del Dia Internacional de la Dansa de Cambrils

La 20a edició de la mostra se celebrarà el 28 d’abril al Parc del Pinaret amb la participació de les escoles de dansa del municipi  

Per Redacció

Imatge de la celebració del Dia Internacional de la Dansa del 2022
Imatge de la celebració del Dia Internacional de la Dansa del 2022 | Berta Ruiz

La Mostra de Dansa de Cambrils començarà enguany amb l’espectacle “A cegues” de la companyia Elelei, formada per Sabrina Gargano i Rafa Jagat, amb el suport de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Aquesta nova edició del festival cambrilenc per commemorar el Dia Internacional de Dansa se celebrarà el proper divendres 28 d’abril a les 18 hores al Parc del Pinaret i, com és habitual, comptarà amb la participació del Centre Artístic Cambrils, l’Estudi Giselle, l’Escola Crea’t i l’Associació Vital Esport.

Després de l’espectacle inaugural, l’alumnat de cada centre o formació interpretarà dues coreografies. Per acabar, totes les persones participants oferiran un ball conjunt final, que aquesta vegada ha estat coreografiat per l’escola Crea’t.

L’objectiu de la diada, organitzada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament i les escoles de dansa del municipi, és apropar la dansa al públic en general, aprofitant que l’idioma del cos i del moviment s’entén a tot el món i arriba amb facilitat a petits i grans.  

Una cop més, el reconegut artista cambrilenc David Callau ha col·laborat amb l’esdeveniment i ha cedit gratuïtament l’obra que protagonitza el cartell d’aquesta edició del DID’23 i que s’estamparà en l’obsequi que es regala a totes les persones participants.  

El Dia Internacional de Dansa es commemora a tot el món des de fa més de 40 anys, coincidint amb el dia de naixement del ballarí francès Jean-Georges Noverre (1717-1810), considerat el creador del ballet modern. 

La companyia Elelei 

Elelei va néixer el 2019 de la col·laboració entre els artistes Sabrina Gargano (Barletta, Itàlia) i Rafa Jagat (València), que es va unir per poder ajuntar els seus propis recorreguts de dansa i teatre i posar-ho tot en un mateix lloc com a llenguatge disciplinar. 

Motivats per explicar històries, per preguntar-se el perquè de les coses, i perquè poguessin ser assimilades pel públic, el 2020 van crear el seu primer titulat “A cegues”, que el 2021 va guanyar el primer premi del festival Mais Imaginarius de Portugal i el premi del Públic de la 35a International Choreographic Competition de Hannover.  

“A cegues” és una obra creada per ballar-se en carrer, en 360 graus i pensada per a tots els públics. Una història propera que connecta amb l’audiència des del mateix inici i no la deixa anar fins al final. La peça d’intriga s’inicia en l’acte de cobrir els ulls a una persona, i ajunta l’humor amb la dansa-teatre per explicar una història molt propera que parteix d’un joc amb constant conflicte, i on alguna cosa molt més misteriosa apareixerà des de la superfície. 

Comenta aquest article