Informació general

Els nens sahrauís acollits al Camp de Tarragona fan un "bateig de mar"

Per Judit Pinazo



El passat dilluns van poder practicar surf de vela a la platja llarga de Tarragona
El passat dilluns 6 d'agost el grup de nens sahrauís que han visitat la demarcació de Tarragona aquest estiu van realitzar un "bateig de mar" a l'Escola de Vela de la Platja Llarga de Tarragona. A l'activitat, organitzada per Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí i l'Associació Coordinadora del Projecte Vacances en Pau 2007 pel Camp de Tarragona, hi van participar un total de 18 nens de Cambrils, Tarragona, Riudoms i Reus que passen l'estiu amb famílies d'acollida.

L'activitat, que es realitzarà a partir d'ara cada dilluns entre les 16 i les 18 hores, va començar amb un partit de futbol a la platja, per fer una mica d'escalfament abans d'entrar a l'aigua. Després d'una petita explicació tècnica, els nens van entrar a l'aigua per poder practicar i iniciar-se en el surf de vela.

Durant la seva estada al municipi els nens i nenes sahrauís que estan amb famílies cambrilenques, un total de 9, han realitzat multitud d'activitats conjuntes a banda de les que puguin fer amb les seves famílies d'acollida. Segons explica el secretari de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí –Ramon Canalda–, els dimarts i els dijous a la tarda els nens realitzen activitats esportives i lúdiques a l'Aparthotel Olymar de Cambrils.

Els nens, en principi, està previst que marxin l'última setmana d'agost, però abans realitzaran altres activitats conjuntes. Una d'elles, segons Canalda, serà el proper 22 d'agost a les 21 hores, un espectacle eqüestre al Diverty Park, on abans que s'iniciï, podran tocar i fotografiar-se amb el cavalls. Abans, però, concretament aquest cap de setmana, realitzaran una altra activitat per veure l'entrenament i posterior partit de pretemporada del Nàstic.

Tal i com explicava Canalda, el proper 13 d'agost, l'Associació posarà a la venda les samarretes de l'estada d'enguany amb el lema "Sàhara lliure" que es podran adquirir al Centre Cultural o al Centre Les Basses a un preu de 6 euros.

Festa de comiat

Finalment el proper 18 d'agost a les 18 hores se celebrarà, al Parc del Pescador, la festa de comiat dels nens acollits aquest estiu al Camp de Tarragona. La festa comptarà amb la participació del Ball de Bastons de Cambrils, berenar per als assistents i animació amb el grup La Companyia amb festa d'escuma. El punt i final a la festa el posarà l'actuació del Ball de Diables els "Cagarrieres" de Cambrils.

Comenta aquest article