Informació general

Salut

S’inicia el primer taller de bons hàbits alimentaris i estil de vida saludable a l’Hospital de Cambrils

La iniciativa s’ha posat en marxa en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils i consta de cinc sessions en les quals hi prenen part una quinzena d’usuaris del centre

Per Redacció

Imatge de la celebració d'un dels tallers de bon hàbit alimentari
Imatge de la celebració d'un dels tallers de bon hàbit alimentari | Cedida

L’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, centre integrat a Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp, ha iniciat la primera edició del “Taller de bons hàbits alimentaris i estil de vida saludable”, que té per objectiu ajudar persones a aconseguir un pes saludable.

Aquesta iniciativa s’ha posat en marxa en col·laboració amb l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, que ha cedit diversos espais per a la seva realització, i en el marc del “Programa per a la promoció d’una alimentació saludable i abordatge de malalties a l’atenció primària i comunitària” del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Entre altres aspectes, aquest programa contempla la incorporació de la figura del nutricionista-dietista als Centres d’Atenció Primària, un professional que s’ocupa de la prevenció i tractament de problemes associats a una mala alimentació, promovent hàbits alimentaris saludables i sostenibles i prestant especial atenció als col·lectius que més ho necessiten.

Concretament, a l’Hospital Lleuger de Cambrils la nutricionista-dietista, Lola Simón juntament amb Maribel Dalmau, infermera d’adults; les referents de benestar emocional, Carme Espada i Clara Segura i les fisioterapeutes d’atenció comunitària, Laura Pérez i Kseniia Borisova han portat ha terme aquest primer taller d’estil de vida saludable. Aquesta primera edició consta de cinc sessions, que es realitzen els dijous entre les 12.30 i les 14 h, amb una quinzena de participants.

Una vegada finalitzi aquest taller, les seves impulsores ja estan treballant per fer-ne un de nou dedicat als beneficis de la cuina saludable. “La nostra intenció  és fer un programa de tallers que es puguin anar realitzant durant tot l’any i que vagin adreçats tant a població adulta com infantil”, ha explicat Lola Simón.

Comenta aquest article