Societat

Enologia

Es presenta el projecte d'un celler submarí en aigües cambrilenques

S'Amfora Cellers Vins ha instal·lat, des de principis d'any, un dipòsit d'ampolles i àmfores de vi just a tocar del port de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

David Callau i Xavier Belda mostren el dibuix seleccionat per a acompanyar el disseny de les etiquetes del vi i cava
David Callau i Xavier Belda mostren el dibuix seleccionat per a acompanyar el disseny de les etiquetes del vi i cava | Lluís Rovira i Barenys

La goleta Karya va ser el marc de la presentació, ahir al vespre, del nou projecte de celler submarí que s'ha instal·lat en aigües de Cambrils. Aquesta iniciativa l'ha portat a terme S'Amfora Cellers Vins, de Xavier Belda, i compta amb la participació del celler Trosset de Porrera (Priorat), del celler La Botera de Batea (Terra Alta) i del celler Vinyes del Tiet Pere de Vilabella (D.O. Tarragona). Des de principis d'any, hi ha un dipòsit d'unes 500 ampolles de vi i cava a tocar del port de Cambrils i que es troben a una profunditat d'uns 7 metres. Les ampolles submergides estaran en aquestes condicions un període d'entre 6 i 12 mesos ( 6 mesos el vi blanc; de 6 a 9 mesos el cava i 12 mesos el vi negre) i posteriorment es comercialitzaran. A part de les botelles també hi ha vi dipositat en àmfores.

Segons Xavier Belda, "aquesta és la història que neix del record d'un comerç del passat, quan al llarg del segle XV A.de.C. Fenicis, Grecs i Romans, eren navegants habituals de les costes de Tàrraco, al mar Mediterrani. Les àmfores van ser utilitzades per transportar i emmagatzemar oli, vi i altres aliments molt preuats per l'època, els quals eren vitals, i alhora eren emprats com moneda de canvi. S'Àmfora Cellers vol rememorar aquesta tradició amb els nostres vins, revivint aquesta història en l'actualitat".

Nova imatge i nou disseny a càrrec de David Callau

L'acte d'ahir també va servir per escollir el que serà la nova imatge d'aquests vins. Un disseny de David Callau, que ahir va ser escollit per la gent que va ser presenta a l'acte, és el que figurarà a les etiquetes d'aquests vins. L'artista cambrilenc també s'encarregarà de la imatge del celler. L'acte va discórrer en un vespre perfecte, sota la llum de la lluna i amb el port de Cambrils com a decorat. L'acompanyament musical de la cantant Sara Amili va arrodonir l'acte.

La presentació del celler submarí es va fer ahir al vespre, a bord de la goleta Karya (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article