Informació general

Fira Marítima

S’inaugura la 14a edició d’una Fira Marítima amb la posidònia com a protagonista

Les autoritats han estat acompanyades per Miguel Ángel Mateo, ecòleg marí que va fer un petit discurs per il·lustrar als presents en el coneixement d’aquesta vegetació marítima característica de les nostres costes

Per Andreu Dalmau

Expositor mostrant a les autoritats els seus productes
Expositor mostrant a les autoritats els seus productes | Andreu Dalmau

Tret de sortida a la 14a Fira Marítima de la Costa Daurada. La inauguració, que va tenir lloc ahir a les Escales Reials, va comptar amb la presència de nombroses autoritats i personalitats polítiques. L’esdeveniment s’allargarà tot el cap de setmana i espera atraure al voltant de 20.000 visitants, tal com es va aconseguir l’any passat.

L’objectiu de la Fira és difondre i promoure la nàutica. Així ho explicava Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic de Cambrils, entitat organitzadora de la Fira. “El mapa nàutic és molt gran i Cambrils és petit, comparat amb aquest mapa”, deia Vallverdú, “amb la Fira Marítima ens fem més grans”. Més de 40 estands es reparteixen des de l’escultura del Pla de les Serenes fins a l’edifici del CNCB, un espai de 18.000 metres quadrats. Per acostar el món de la nàutica a aquells que el desconeixen, el Club Nàutic organitza activitats durant tot el cap de setmana com sortides en vela, caiac o bicicletes d’aigua.

També va estar present a la inauguració de la 14a Fira Marítima el Delegat Territorial de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré. Xifré va disculpar Marc Sanglas, Secretari General de Mobilitat i Logística, que en un principi havia d’assistir a l’acte. Xifré va destacar la nàutica com una eina per “desestacionalitzar el turisme” i que té un “valor afegit”, cosa que també va subratllar el regidor de Promoció Econòmica Juan Carlos Romera.

Per la seva part, Oliver Klein va celebrar que la fira hagi arribat a la 14a edició: “és el resultat de molta insistència i consistència”. L’alcalde va voler destacar també l’important paper dels pescadors a l’entorn marítim i va afirmar que “la pesca i la nàutica poden i han de ser compatibles” en una vila com Cambrils.

“La posidònia és la solució a molts problemes del medi ambient”

La inauguració de la Fira Marítima de la Costa Daurada no deixa de banda la sostenibilitat i el respecte cap al medi ambient. Per això, també va assistir a l’acte protocol·lari Miguel Ángel Mateo, ecòleg marí, que va fer un petit discurs per il·lustrar als presents en el coneixement d’aquesta vegetació marítima característica de les nostres costes.

Miguel Ángel Mateo, ecòleg marí, va explicar els beneficis de la posidònia (Foto: Andreu Dalmau)

 

Mateo creu que hem de canviar la percepció de què la posidònia és molesta. “Si no hi ha plantes, no hi ha vida”, reflexionava l’ecòleg, “són la base de tota cadena alimentària. On hi ha posidònia, hi ha deu vegades més vida marina”. Entre els molts altres beneficis que té, la posidònia també disminueix l’erosió de les platges —“són un trencaonades natural”— i depura l’aigua de microplàstics i altres materials contaminants. Miguel Àngel Mateo va finalitzar la seva intervenció afirmant que la posidònia “és una solució a molts problemes del medi ambient”.

Després dels discursos, les autoritats va fer una primera passejada per la Fira, saludant a totes les parades. La darrera parada va ser la carpa de Ràdio Cambrils, instal·lada davant del Club Nàutic, per on van anar passant polítics i expositors.

Les autoritats es van fotografiar al vaixell dels Mossos d'Esquadra (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article