Informació general

Tècnics de la Direcció General de Memòria Històrica visiten el refugi del carrer de les Creus

Per Lluís Rovira i Barenys

La vista al refugi del carrer de les Creus es va fer ahir al migdia

Dos tècnics de la Direcció General de Memòria Històrica van ser ahir a Cambrils per tal de conèixer de prop el projecte que des de l'Ajuntament es vol du a terme al voltant de la recuperació de la memòria històrica relacionada amb la Guerra Civil a Cambrils. Primer de tot van mantenir una reunió amb el director del Museu d'Història –Gerard Martí– i l'arxivera municipal –Montserrat Flores–. Després, acompanyats per la tècnica responsable del Pla de Barris –Montse Vendrell– i del regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein–, van visitar el refugi del carrer de les Creus i, més tard, el Parc Samà, el castell de Vilafortuny i la Casa Sant Josep.

Recordem que aquesta setmana s'ha fet pública la subvenció de 3.707 euros que la Generalitat ha atorgat a Cambrils per al treball de recerca contínua que amb el nom d'Espais de la Guerra Civil a Cambrils, vol identificar i documentar aquells espais que van tenir un ús significatiu durant la guerra.

Altres convocatòries de subvencions

L'Ajuntament té previst participar en les properes convocatòries de subvencions que ha d'impulsar la Generalitat per a projectes de recuperació de la memòria històrica. Segons explicava ahir Oliver Klein a Revista Cambrils Diari Digital, "sabem que aquesta Direcció General traurà properament noves convocatòries de subvencions i nosaltres ens hi podríem presentar. De totes maneres, dins de la Llei de Barris un dels punts importants és el de recuperar la memòria històrica del Barri Antic i dins d'aquí ja es contempla l'adequació d'espais com el refugi del carrer de les Creus".

El regidor de Promoció de Ciutat valorava la visita d'ahir dels tècnics de la Generalitat com "un símptoma que Cambrils ja està al mapa de la memòria històrica i que Cambrils, en un futur, pot comptar amb més suport de la Generalitat".

Comenta aquest article