Informació general

La Mostra de Productes Agrícoles de la Cooperativa es consolida en la seva segona edició

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, el moment de la inauguració de la mostra. A sota, la gent que s'acostava a tastar la fruita de la Cooperativa
Durant tot aquest cap de setmana s'ha celebrat al Mollet del Rec, la segona Mostra de Productes Agrícoles de Cambrils, organitzada per la Cooperativa Agrícola i l'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils.

El passat divendres, a les set de la tarda, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– i representants de la Cooperativa Agrícola de Cambrils –el seu president, Anton Mendoza; el gerent, Josep M. Siuró, i Lluís Abella– van encetar les jornades amb la inauguració i un simbòlic brindis de cava cambrilenc. Durant aquest acte, el regidor de Promoció de Ciutat valorava a Revista Cambrils Diari Digital l'èxit i la solidesa que poc a poc va agafant aquesta mostra, que va néixer l'any passat amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer els productes que produeix la Cooperativa Agrícola de Cambrils, –enguany concentrat més en la producció hortofructícola– i alhora també donar a conèixer les seves noves instal·lacions.

Per Klein, "el que es pretén és donar a conèixer que tenim una institució molt important que tracta amb els productes de la terra. La Cooperativa té molts clients, però evidentment, estar aquí davant del port en un mes tan important com l'agost els dóna a conèixer arreu d'Espanya i d'Europa. Ja que, per exemple, l'oli de la Cooperativa, no només és consumit aquí a Catalunya, sinó que surt als restaurants de la resta d'Espanya".

L'oli, el producte estrella

Des del divendres a la tarda i fins ahir diumenge a la tarda, moltíssima gent va anar passar per aquesta mostra de productes, en què van poder degustar i comprar una àmplia varietat de productes. El producte estrella de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, l'oli d'oliva verge extra DO Siurana –guardonat enguany amb la medalla de plata en la categoria de fruitats-grans productes del concurs internacional a la qualitat de l'oli, organitzat per l'Agència per a la Valoració de Productes Agrícoles a París– es va poder degustar sucat en pa. També es va oferir una mostra de fruita fresca de la Cooperativa, un variat assortit de productes frescos de l'horta cambrilenca i l'exposició de la sorprenent carabassa de 143 quilos collida pel soci de la Cooperativa Agrícola Antonio Granero i cedida per a la mostra.

Després de la bona acollida del primer any, la segona edició de la mostra ha repetit de nou l'èxit de l'any passat i es tanca amb un balanç molt positiu, quant a vendes i quant a participació de tota la gent que ha passat durant aquest cap de setmana pel Mollet del Rec i que van poder degustar aquest tast de productes cambrilencs.

Comenta aquest article