Informació general

Top manta

David Chatelain: «Estic descontent de com els Mossos d'Esquadra afronten la problemàtica del Top Manta»

El regidor de Seguretat Ciutadana va lamentar al ple del passat 2 de maig la «deixadesa» del cos policial de la Generalitat

Per Andreu Dalmau

Imatge de venedors al passeig del Cap de Sant Pere, el passat 26 d'abril
Imatge de venedors al passeig del Cap de Sant Pere, el passat 26 d'abril | Cedida

La problemàtica del Top Manta segueix donant mals de cap a l'Ajuntament. La passada Setmana Santa el consistori va instal·lar unes jardineres a la zona del Cap de Sant Pere per evitar que els manters ocupin el passeig amb el seu producte. La mesura va ser qüestionada pel portaveu de Junts per Cambrils, Lluís Abella, que va afirmar al plenari del passat 2 de maig que “lluny d'arreglar el problema l'empitjora”.

David Chatelain, regidor de Seguretat Ciutadana, va respondre les preguntes de l'oposició. “Aquesta mesura s'ha pres per destorbar als manters”, deia Chatelain, “les jardineres van funcionar l'any passat, una part del passeig quedava lliure. El que no podíem fer era deixar les barreres de formigó perquè suposen un perill pels ciclistes”. Algunes d'aquestes barreres new jerseys encara no han estat retirades del passeig. El portaveu del Partit Popular reconeix que és un problema que no es soluciona amb “quatre persones i quatre porres”, només es podria evitar amb “presència policial constant”, una mesura evidentment inviable en l'àmbit pressupostari.

El regidor de Seguretat Ciutadana va mostrar-se descontent amb Mossos d'Esquadra per com afronten aquest tema. “La venda il·legal no sedentària és la seva competència, nosaltres no tenim mitjans”, lamentava Chatelain, “no és cap sorpresa aquesta deixadesa que no només afecta Cambrils. El tema ha de passar per una coordinació lleial per part de totes les institucions”. La Policia Local de Cambrils farà operatius d'identificació per delictes d'estrangeria i falsificació. “En un dia ens podem trobar 60-70 manters que és com tota la plantilla de la Policia Local”, va queixar-se David Chatelain.

Les barreres de formigó també poden fer-se servir de seient (Foto: cedida)
Top Manta al límit entre el terme municipal de Cambrils i Salou el passat 26 d'abril (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article