Informació general

Eleccions municipals

Tret de sortida a la campanya electoral de les Municipals amb la plaça d'Aragó com a protagonista

Aquesta nit, els onze partits que es presenten a les eleccions han fet la tradicional penjada de cartells

Per Andreu Dalmau

Cartells electorals a la remodelada plaça d'Aragó, aquest matí
Cartells electorals a la remodelada plaça d'Aragó, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Arrenca la cursa electoral. Encara queden setze dies perquè s'obrin les urnes, però avui ha començat oficialment la campanya. Com és habitual, els onze partits polítics que es presenten van fer ahir la primera penjada de cartells arreu del municipi. Molts d'ells van optar per fer-ho a la recentment renovada plaça Aragó.

ERC

Esquerra Republicana busca recuperar en aquestes eleccions l'alcaldia que va perdre amb la moció de censura. El partit liderat per Camí Mendoza va penjar cartells als carrers del port, a la plaça de l'església de Sant Pere i a la plaça del Pòsit.

Ciutadans

Ciutadans també va decidir començar l'empaperada pel barri marítim, concretament a la plaça Aragó. Juan Carlos Romera es mostra “il·lusionat” per encarar la campanya. “Ens presentem amb un important bagatge de feina feta al govern municipal”, diu l'encara regidor de Promoció Econòmica.

PSC

El Partit Socialista, en canvi, ha escollit els carrers de la vila per enganxar els primers cartells amb la cara d'Alfredo Clúa. El candidat socialista ha pujat a l'escala per penjar els cartells al Passeig la Salle de Cambrils i al passeig Albert, a tocar de la seva seu.

Junts

Junts per Cambrils, igual que molts altres partits, també va triar la plaça Aragó per enganxar el seu primer cartell. Enric Daza reivindica, d'aquesta manera, la seva tasca al capdavant de la regidoria d'Urbanisme durant l'execució del projecte de la Rambla Jaume I.

NMC

Per la seva part, Oliver Klein i el Nou Moviment Ciutadà busquen mantenir l'alcaldia que van aconseguir després de la moció de censura. També han escollit la plaça Aragó per penjar els primers cartells.

PP

El Partit Popular també va triar la plaça Aragó per començar la campanya. “Hem escollit aquest lloc com a símbol del canvi a millor que ha experimentat Cambrils des de la nostra incorporació al govern”, destaca David Chatelain, alcaldable del partit.

En Comú Podem

En Comú Podem es presenta per primera vegada a Cambrils i donat el tret de sortida a la cursa electoral també des de la plaça Aragó. “Hem triat el barri del Port perquè és el barri amb més risc de gentrificació i amb més problemes d'habitatge”, explica Jordi Barberà, candidat dels comuns.

ADNC

Tomás Garcia ha triat els carrers de la vila per enganxar els seus primers cartells. “Escollim aquest lloc com a punt de partida de la campanya per la seva diversitat, cultura dinàmica i per la seva gent tan propera”, destaca el candidat d'ADN Cambrils.

Activem Cambrils

La candidatura encapçalada per Josep Maria Riba va escollir la plaça de la Vila com a punt de partida de la campanya. “Hem vingut a aquest lloc perquè per a molts de nosaltres és part de la nostra identitat i els nostres orígens”, explica el candidat, “aquest barri reivindica ara dinamització i rehabilitació”.

Valents

El partit liderat per Jose Luis Villares ha escollit diversos punts de Cambrils per penjar els primers cartells. El passeig de la Salle, davant del Poliesportiu o els carrers de Vilafortuny han estat alguns dels primers llocs on han ubicat la seva propaganda.

VOX

El partit d'extrema dreta també ha escollit la plaça Aragó per penjar els seus primers cartells. La candidatura encapçalada per Isabel Segarra es presenta per primera vegada a unes eleccions cambrilenques.


 

Gairebé 24.000 electors, 38 meses i 10 col·legis electorals

Segons l’Ajuntament de Cambrils, enguany la xifra d’electors serà de 23.829. Pel que fa als col·legis i les meses no hi haurà cap novetat respecte a les darreres eleccions. El Centre Cultural tindrà 2 meses; el Joan Ardèvol, 5; l’IES Cambrils, 3; l’escola la Bòbila, 4; el centre Les Basses, 2; la llar d’infants la Galereta, 2; l’escola Cambrils, 3; el local municipal del carrer Colom, 4; l’escola d’Hoteleria, 4 i l’escola Guillem Fortuny, un total de 9 meses electorals.

Revista Cambrils organitza conjuntament amb Ràdio Cambrils el pròxim 25 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, el debat electoral amb tots els candidats. Durant tota la campanya revistacambrils.cat farà seguiment de l'actualitat política al web i, el dia de les eleccions, es podrà seguir l'escrutini en temps real. Aquell dia, un ampli desplegament humà per part del mitjà farà un seguiment minut a minut, tant pel web com per xarxes socials.

Comenta aquest article