Societat

Jornada solidària

El Dia Mundial de la Fibromiàlgia va estar marcat per la pluja

La meteorologia va impedir que les darreres activitats de la jornada transcorreguessin amb normalitat

Per Andreu Dalmau

La marxa va aplegar petits i grans per una causa solidària
La marxa va aplegar petits i grans per una causa solidària | Andreu Dalmau

Desenes de persones es van reunir ahir a la tarda davant del Casal Municipal de la Gent Gran per fer la sortida de la Marxa Solidària i Inclusiva amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica. La caminada havia d’anar fins a la Llosa, per després tornar pel passeig de les Palmeres, però la forta tempesta va escurçar el recorregut i va anul·lar les darreres activitats de la jornada.

Aquesta ha estat només una de les moltes activitats que s’han fet al llarg del dia amb l’objectiu de visibilitzar aquesta malaltia que afecta unes 250.000 a tot Catalunya. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la nova delegació a cambrils de l’Associació Catalana d’Afectats i Afectades de Fibromiàlgia [ACAF] i l’Hospital Lleuger de Cambrils, a través del qual s’està gestant el projecte “Abordatge integratiu i comunitari de la fibromiàlgia”, que es va presentar ahir a la sala d’actes del Casal de la Gent Gran.

Tant a la marxa solidària com a la resta d'activitats, moltes de les persones que hi participàven duien la samarreta i les bosses dissenyades pels artistes cambrilencs Nuri Mariné i David Callau. Al logotip de la samarreta s'hi podia llegir el lema de la Jornada: "Fem visible allò invisible".

La samarreta amb el lema "Fem visible allò invisible" (Foto: Andreu Dalmau)

 

Aquest Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica havia començat a les 10 del matí amb un taller de dansa i moviment reconnectiu i, a les 12, es va fer un taller de musicoteràpia impartit per Manel Castillejo. Durant tota la tarda, al passeig s’hi van instal·lar diferents espais informatius i divulgatius dels diversos recursos per a l’abordatge de la malaltia, amb la col·laboració d’entitats com la Creu Roja. La jornada s’havia de tancar la regata solidària organitzada pel Club de Rem Cambrils i la classe de ioga a la platja del Regueral, però la forta tempesta ho va fer impossible.

Comenta aquest article