Informació general

La Patrulla Verda localitza un jove que es dedicava a la caça d'aus protegides a Vilafortuny

Per Redacció



Imatge de la xarxa retirada per la Patrulla Verda
Agents de la Patrulla Verda van retirar fa unes setmanes a la zona de Vilafortuny una art de caça prohibida i van deslliurar més d'una trentena de moixons, alguns d'espècies protegides capturats il·legalment.

En aquella ocasió no es va poder identificar l'autor de la infracció, però es va acordar fer un seguiment i diferents gestions per poder aclarir els fets. D'aquesta manera, dins de les rutes habituals que realitza la Patrulla Verda, es va intensificar el servei de vigilància a la zona de Vilafortuny i a la zona de l'Esquirol, i el passat 13 d'agost a les 7.59 hores, agents de la Patrulla Verda van localitzar en aquella mateixa zona E.J.R.M., de 20 anys i veí de la Canonja, que acabava d'instal·lar una xarxa del tipus japonesa en un solar abandonat. Tot i això, sortosament encara no havia capturat cap ocell de la família dels fringíl·lids. Els agents van intervenir la xarxa prohibida i l'ocell reclam.

Els agents han aixecat una acta-denúncia per infracció en què s'imputen a E.J.R.M. les següents infraccions: capturar fringíl·lids sense ser membre de la societat ocellaire federada a la Federació Catalana de Caça, capturar-los en dies no hàbils i fora de temporada de caça –la temporada comença el 15 d'agost–, no tenir llicència de caça, capturar-los sense autorització del titular de l'àrea i utilitzar una xarxa japonesa de 8 per 3 metres –una art de captura considerada prohibida–.

Comenta aquest article