Gent gran
L'Aula de Teatre del Casal Municipal fomenta l'intercanvi generacional amb l'obra “Som Influencers”
Els alumnes de 3r d'ESO dels instituts cambrilencs presencien la representació d'aquesta obra còmica sobre les xarxes socials i la gent gran
En una època en la qual la bretxa digital separa les generacions més joves dels més grans, l'Aula de Teatre del Casal Municipal pretén acostar les dues visions a través de la dramatúrgia. El projecte, dirigit per Jordina Ros, representa, al llarg d'aquesta setmana, l'obra “Som Influencers”, una comèdia sobre les xarxes socials vistes des de la innocència de la gent gran, a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran. El públic: els alumnes de 3r d'ESO dels instituts cambrilencs.
L'Aula de Teatre del Casal Municipal compta amb 11 alumnes —totes dones— que treballen dos dies a la setmana. “És teatre lúdic i coral on treballem l'expressió oral i el treball vocal”, explica Ros, que organitza aquestes Jornades d'Intercanvi generacional per desena vegada. La pandèmia va aturar el projecte fins enguany que s'ha reprès.
Ahir van presenciar la representació els alumnes de 2n i 3r de l'institut Joan Ardèvol. La seva primera reacció en veure entrar a l'escenari les actrius, caricaturitzades, va ser de sorpresa, però ràpidament van començar a connectar amb el caràcter còmic de l'obra. “Als nois els hi encanta”, explica Jordina Ros, “intentem relacionar el teatre amb temes que sabem que els interessen”. Per això, l'obra “Som Influencers”, mostra la relació de la gent gran amb les xarxes socials. El guió d'aquesta obra ha estat escrit per les mateixes actrius a partir de la improvisació i les seves expressions pròpies.
La formació sobre el correcte ús de les xarxes socials també està present en el guió. L'espectacle es tanca amb un col·loqui en el qual els alumnes poden preguntar a les actrius sobre la seva jubilació, la seva relació amb internet i altre temes. Ros celebra que molts dels alumnes que venen a veure l'obra “sense ni tan sols saber que veuran” acaben interessant-se pel tema i, en alguns casos, animant a les seves àvies a participar en l'Aula de Teatre.
“Per les actrius és una experiència enriquidora”, comenta la directora del projecte, “estan acostumades a fer poques representacions i aquesta setmana, en la qual actuen cada dia, és pràcticament com una experiència professional i està plena d'emocions”. Jordina Ros també lamenta la falta de presència masculina a l'activitat, però espera que en pròximes edicions s'hi sumin més homes.
Avui passaran per la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran els estudiants de l'Institut Ramon Berenguer IV i demà es farà la darrera funció amb els alumes del Cardenal Vidal i Barraquer.