Informació general

Política

Oliver Klein: «És una aliança de perdedors. No mereixen ni ser regidors ni alcaldes de Cambrils»

El batlle en funcions carrega contra l’acord de govern entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem que s’anunciarà aquesta tarda

Per Cristina Sierra

Oliver Klein durant la compareixença davant la premsa aquest matí
Oliver Klein durant la compareixença davant la premsa aquest matí | Andreu Dalmau

A només unes hores d’anunciar-se el pacte de govern entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem, Oliver Klein ha comparegut davant els mitjans per carregar contra aquest acord que considera que "és un flac favor a la democràcia, a Cambrils i a un govern que funcionava i que la ciutadania ha referendat". 

El batlle en funcions, visiblement molest amb l’acord, ha començat la seva intervenció remarcant que serà alcalde fins el proper 17 de juny, dia en què es constituirà el nou consistori. Klein ha tret pit de la seva gestió feta en aquests vint mesos, destacant que li havien acabat d’anunciar que Cambrils rebria un nou fons Next Generation. "Ens l’hem guanyat amb la feina ben feta d’aquests mesos", ha dit.

A continuació ha fet una valoració de les eleccions, reivindicant que el Nou Moviment Ciutadà ha estat el guanyador. "Gairebé el 25% dels cambrilencs que van anar a votar, 1 de cada 4, va optar per Oliver Klein perquè continués sent alcalde. La suma de més de 2.700 vots és molt més que dos de les forces que es poden unir en contra meu. El vot anti Klein és per part d’algunes jerarquies d’alguns partits que han vist l’ocasió de frenar el que és la voluntat popular, de frenar el creixement econòmic i social que hi ha hagut aquests anys", ha manifestat. 

Situacions "diferents" respecte la moció de censura

Abans d’entrar a fer l’explicació de com havien anat les negociacions amb els altres partits per intentar mantenir l’alcaldia de Cambrils, Klein ha volgut defensar la seva decisió de fer la moció de censura, al setembre de 2021, un fet que, segons ell, no té res a veure amb l’aliança del futur govern. "En aquest mandat nosaltres vam recolzar la llista més votada, que va ser ERC. Nosaltres creiem que té un valor ser la llista més votada i evidentment hi ha eines legítimes que permeten canviar el govern i vam fer la moció de censura perquè les coses no funcionaven, això va passar democràticament, no vam canviar el designe de les votacions, el que està passant ara és una altra cosa", ha puntualitzat el polític, que ha insistit en què ara encara no "ha començat la partida" i s’han aliat en contra d’ell sense respectar la voluntat dels votants. 

L’alcalde en funcions ha explicat que l’opció que hi havia sobre la taula era la de mantenir el pacte amb el PSC i el PP i continuar el govern. De fet, ha confirmat que abans de les eleccions s’havia reunit amb els socis de govern, incloent Ciutadans, per parlar de reeditar el pacte si els resultats els hi ho permetien. "Totes les forces van dir que si sumaven es revalidaria l’acord. Nosaltres ho hem ratificat en campanya dient que les coses que funcionen no s’havien de canviar", ha apuntat.

"Hi ha un negociador socialista que forma part del Cambrils tenebrós, fúnebre i fosc d’altres èpoques"

Així doncs, la primera reunió que va tenir el Nou Moviment Ciutadà va ser amb el PSC i el PP, però com ha dit Klein, no s’esperava la reacció dels socialistes. "Ens vam reunir i vam plantejar la contuinuïtat. Però hi va haver un altre negociador socialista que forma part del Cambrils tenebrós, fúnebre i fosc d’altres èpoques que no és pas el que necessitem d’ara endavant", ha exposat el batlle en funcions, afegint que volien ser "molt generosos" amb el partit socialista però que es van trobar amb la seva negativa el mateix dia que es van reunir. "Es va parlar d’anys de repartir-se l’alcaldia, vam quedar per una nova reunió al vespre però hi van haver incompareixençes amb excuses de mal pagador. Ens van dir que no volien aquesta segona ronda perquè s’ho havien repensat i havien d’explorar altres vies", ha dit visiblement molest Klein, que no ha dubtat en expressar públicament que els socialistes deien que, "ells estaven en política per ser l’antídot de la Camí Mendoza, de que no tornés l’independentisme".

El líder del Nou Moviment Ciutadà ha confirmat que ha parlat amb tots els partits que han obtingut representació per intentar mantenir l’alcaldia. Ha estat aleshores quan ha carregat contra el futur pacte de govern del consistori. "Són partits amb diferentes idees, són elits polítiques amb personatges sinistres que fan política des de l’ombra. El que estan fent aquests senyors no té nom, és riure’s de la gent i de la paraula donada. És una aliança de perdedors. No mereixen ni ser regidors ni alcaldes de Cambrils. És una aliança que no té ni cap ni peus", ha apuntat Klein, que creu que el pacte "no té cap mena de qualitat ni garantia de continuïtat".

El batlle no tanca la porta a que hi hagi alguna "sorpresa" abans del 17 de juny. "Crec que hi ha maniobra per redirigir la situació", ha dit Klein, que ha deixat clar que el Nou Moviment Ciutadà "va arribar per quedar-se".

 

Comenta aquest article