Parcs
El Parc Samà es torna a vestir d'època per celebrar, aquest cap de setmana, la cinquena Festa dels Indians i el Modernisme
Enguany el jardí històric estrena nova temàtica del laberint de plantes de moresc i ha rehabilitat les antigues cavalleries datades l’any 1890
El Parc Samà es torna a vestir d’època aquest cap de setmana amb la Festa dels Indians i el Modernisme. La cinquena edició d’aquesta celebració vol posar en valor el jardí històric i que els visitants puguin veure en directe com era la societat del segle XIX i inicis del XX. A més, el programa vol retre un homenatge als atractius culturals de la Costa Daurada com a "Porta Cultural al Mediterrani".
El CEO de DNA Turismo y Ocio, Francisco Javier Castillo; la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Berta Cabré, i l’alcalde en funcions de Cambrils, Oliver Klein, van inaugurar, ahir al migdia, aquesta festa que tornarà a comptar amb visites guiades i teatralitzades, actuacions en viu de música cubana i animació per a les famílies. També a les visites d’avui dissabte s’ha inclòs un tast de canya de sucre plantada.
Des del Parc Samà animen als cambrilencs, persones de municipis veïns i turistes a sumar-se a aquesta celebració que a més té descompte. Tant avui com demà els visitants que vesteixin de blanc, en honor als antics indians, tindran un 50% en la seva entrada. L’horari és de les 10 del matí fins a les 20 hores.
Nova temàtica dels laberint
Ja és tradició que el jardí històric aprofiti la Festa dels Indians i el Modernisme per a obrir el laberint de plantes de blat de moro, que té la finalitat de passar una bona estona en família i a la vegada aprendre diferents aspectes relacionats amb el medi ambient o el territori. En aquesta ocasió, l’empresa que gestiona el Parc Samà ha decidit transformar l’espai en l’oficina de turisme cultural més gran de Catalunya.
El laberint, "el Dragon Khan" del Parc Samà com va afirmar Francisco Javier Castillo, s’ha tematitzat amb una quinzena de joies culturals de la Costa Daurada, com Poblet i la Ruta del Cister, la Cartoixa d’Escaladei, la Catedral i els conjunts medievals de Montblanc i Siurana, Gaudí i el Modernisme, els paisatges de Pau Casals, Joan Miró i Pablo Picasso o la cultura del vi.
"El Parc Samà representa moltes coses. Té cultura, història...Té una versatilitat inaudita. Estem molt orgullosos de tenir-lo a Cambrils", va dir Oliver Klein. En aquesta línia, Berta Cabré va assegurar que, "és un espai idíl·lic per deixar-se perdre. El laberint ens convida a conèixer aquells llocs que no ens podem perdre de la nostra destinació turística. Estem molt agraïts de que hi hagi iniciatives com aquesta, que ajuden a complementar la oferta de la Costa Daurada".
Inauguració de les antigues cavalleries
Una altra de les novetats destacades és l’obertura de les antigues cavalleries que s’han remodelat perquè les persones les puguin visitar. Construïdes l’any 1890, ocupen 500 metres quadrats i estan cobertes per una teulada a dues aigües adornada amb ceràmica esmaltada i policromada. Com va explicar Castillo, el Marquès de Marianao, Salvador Samà, era un gran amant dels cavalls.
"És un desafiament continuar rehabilitant i posant en valor els espais increíbles del Parc, com en aquest cas aquestes cavalleries. Continuarem en aquesta línia per fer una experiència cada vegada més especial", va dir el CEO de l’empresa.