Societat

Festes del Barri de l'Eixample

El barri de l'Eixample estrena el mural dedicat a les festes del barri

L’obra, que reflecteix elements identificatius del barri, s’ha elaborat a l'edifici del magatzem municipal del carrer Barcelona

Per Redacció

Autoritats, artistes i veïns, posant davant del mural
Autoritats, artistes i veïns, posant davant del mural | Cedida

Els artistes Víctor Garcia i Cristian Blanxer ja han acabat de pintar el mural dedicat a les festes del barri de l’Eixample a la façana lateral i frontal del magatzem municipal del carrer Barcelona.

El disseny de l’obra comunitària es va elaborar a partir d’un taller participatiu que es va portar a terme el passat 12 de juny amb una quarantena de veïns i veïnes, que van aportar les seves idees, emocions, vivències i records. A més, l’Arxiu Municipal també va facilitar imatges antigues perquè els artistes agafessin referències visuals de la història del barri.

Una vegada realitzat i aprovat l’esbós, el passat 15 de juny, coincidint amb la festes del barri, els artistes van començar a pintar les parets de l’edifici. Aquell mateix dia es van portar a terme diferents activitats per celebrar el mural i la inauguració de l’exposició fotogràfica "Vida i festa del nostre barri".

Finalment, ahir a la tarda, amb l’obra pràcticament acabada, l’alcalde de Cambrils en funcions, Oliver Klein, visitar el mural acompanyat per les regidores Yolanda Quílez i Natàlia Pleguezuelos, el regidor Joan Maria Artigau; els artistes, la tècnica del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI), Alba Quinto; i diferents membres de l’Associació del Barri de l’Estació, encapçalats per la presidenta de l’entitat veïnal, Nuri Nolla.

Elements identificatius del barri

El mural reflecteix elements identificatius o tradicionals de la història del barri com l’estació, les pubilles i els hereus. Els mateixos artistes han explicat que “l’obra vol representar l'essència de les festes a través d'un cromatisme primaveral i una composició que uneix passat, present i futur, amb la fusió de dues escenes sobrexposades. L'antiga estació de tren es tenyeix de vitalitat i tradició a través d'una escena de l'ofrena floral de les pubilles i hereus”.

L’elecció dels artistes va ser fruit del I Concurs d’Art Mural del Barri de l’Estació, obert a tots els artistes que es dediquen a aquesta especialitat, que es va convocar i difondre el passat mes de novembre. L’obra seleccionada ha estat la més ben valorada d’entre un total de 21 participants amb molta experiència i prestigi.

Arran del concurs també s’ha creat una nova proposta comunitària i cooperativa titulada “Vida i festa del nostre barri” en la que han col·laborat Benestar Social, Participació Ciutadana, l'Arxiu Municipal de Cambrils, el SADI, Ràdio Cambrils, el Museu d'Història i altres departaments de l'Ajuntament, el PICI i l’Associació de veïns del barri de l’Estació.

Comenta aquest article