Informació general

Un grup d'empresaris romanesos visita Cambrils per informar de les possibilitats d'inversió en el seu país

Per Judit Pinazo

L'alcalde –Robert Benaiges– i el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– acompanyats d'un grup d'empresaris romanesos i Raducu Filipescu, a la dreta de la imatge

Ahir a la tarda un grup d'empresaris romanesos, acompanyats del president de la Junta del Consell Administratiu de l'Estat de la província de Calarsi a Romania –Raducu Filipescu–, van visitar Cambrils per reunir-se amb empresaris de la zona i presentar-los les possibilitats d'inversió en aquest país, recentment incorporat a la Unió Europea.

La trobada va iniciar-se a la tarda amb una visita a l'Ajuntament on els empresaris van ser rebuts per l'alcalde –Robert Benaiges– i el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– i on van mantenir una reunió per informar-los de les característiques del municipi i informar-los de l'activitat econòmica que es desenvolupa al municipi i al territori. Segons Benaiges, "hi ha inversors catalans que treballen a Romania i per aquest motiu els empresaris romanesos volien copsar el pols del que es fa aquí".

Segons Benaiges, l'interès dels romanesos per Cambrils és degut al fet que Cambrils és una població amb un creixement econòmic important amb possibilitats de creixement de diversos sectors molt ampli. Per altra banda, la recent incorporació de Romania a la Unió Europea va motivar que els empresaris volguessin conèixer de primera mà el tema d'inversions dels fons econòmics de la Unió i quin era el tracte als municipis a nivell europeu.

Un altre dels objectiu de la visita era parlar directament amb empresaris del municipi per tal de veure les possibilitats de col·laboració entre els dos col·lectius d'empresaris. Per aquest motiu la comitiva romanesa va reunir-se per sopar amb alguns empresaris de la zona, a Cambrils.

Al finalitzar la reunió, Filipescu explicava que la reunió s'havia desenvolupat en un to molt cordial i que s'han establert contactes per al futur. Segons Filipescu, la província de Calarsi té unes característiques força semblants a les de Catalunya, la qual cosa afavoreix les aliances empresarials entre empresaris catalans i romanesos.

Comenta aquest article