Cultura

Música

La Mar de Jazz participa en la mostra Injazz d’Amsterdam i Rotterdamm

L’entitat cambrilenca ha pogut presentar el seu projecte i establir contactes amb programadors europeus i altres agents internacionals

Per Redacció

Isaac Albesa, de La Mar de Jazz, ha format part de la delegació catalana als Països Baixos
Isaac Albesa, de La Mar de Jazz, ha format part de la delegació catalana als Països Baixos | Cedida

Cambrils La Mar de jazz va participar el passat cap de setmana a la fira Injazz a Rotterdam i Ámsterdam (Països Baixos) formant part de la delegació catalana que s'hi va desplaçar. L'entitat cambrilenca, que des de 2010 ha programat més de 140 concerts, fa una valoració molt positiva de la invitació rebuda per part de Catalan Arts, l'oficina de difusió de la cultura catalana a l'exterior.

També formaven part d'aquesta delegació representants de festivals de Terrassa, l'Estartit o Vic, segells discogràfics, oficines de management, sales de concerts com la Jamboree o la Milano, el Taller de Músics, ajuntaments com el d'Olot i representants de l'ICEC i l'Institut Ramon Llull. Durant quatre dies, la delegació cambrilenca ha pogut presentar el festival a artistes emergents europeus que han actuat a Amsterdam i Rotterdam i també conèixer espais de creació finançats amb recursos públics i també fundacions privades.

Concert del grup NOHMI a l'Injazz 2023 (Foto: Cedida)

 

“El suport institucional a la cultura als Països Baixos, especialment en l’àmbit musical, és espectacular”, comenta Isaac Albesa, director artístic de la Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, “es treballa des de la base, amb molt recursos públics per la formació i també la difusió. Per això la major part de la nova formada de músics catalans de jazz han passat pel Conservatori d’Amsterdam o per altres centres formatius d’aquest país”.

Països Baixos té una gran estima per Catalunya”

La delegació catalana de la qual La Mar de Jazz ha format part ha visitat l’espai municipal Bimhuis d’Amsterdam o les sales privades Lanteren Verster i Melkweg o el projecte artístic de creació del Batavierhuis, a Rotterdam. També van poder tastar alguns dels nous projectes d’artistes catalans que ja han passat per Cambrils, com és Xavi Torres o Irene Reig, o joves promeses com el contrabaixista de Vilafranca del Penedès, de només 20 anys, Ton Felices i també els nous treballs discogràfics de JF Trio, Alba Careta Group o Martin Leiton Quartet i mitja dotzena de nous valors dels Països Baixos o del nord d’Europa.

Concert de la trompetista catalana Alba Careta i la seva banda a l'Injazz (Foto: Cedida)

 

“Sens dubte la pedrera dels Països Baixos és espectacular i tenen una gran estima per Catalunya, ja que sovint treballen amb músics de casa nostra”, ha explicat Isaac Albesa, que ha confirmat que a la pròxima programació nadalenca de Cambrils La Mar de Jazz es comptarà amb un grup procedent dels Països Baixos.

La continuïtat de la Mostra de Jazz i Blues a l'aire

De cara al futur, l’entitat farà, en uns mesos, un replantejament de la continuïtat del festival sempre que hi hagi un suport directe i més ambiciós de l’Ajuntament de Cambrils. “Nosaltres hem picat pedra i ara tots plegats recollim els fruits amb bones entrades a tots els concerts i una difusió de la marca Cambrils vinculada a la cultura”, reflexiona Albesa, “crec sincerament que ens hem fet un nom i que Cambrils es mereix un festival de jazz i blues amb cara i ulls, però amb un suport decidit de l’administració local. D’ells en dependrà la continuïtat”.

Comenta aquest article