Informació general

Polítiques d'igualtat

Cambrils reivindica els drets de les persones LGBTI+

L'activista cambrilenc Juan Luís Fernández llegeix una declaració institucional davant l'Ajuntament

Per Redacció

Moment de la lectura del manifest a càrrec de Juan Luís Fernández
Moment de la lectura del manifest a càrrec de Juan Luís Fernández | Andreu Dalmau

Cambrils va reivindicar ahir, 28 de juny, els drets de les persones a viure la seva identitat amb plenitud sense desigualtats, discriminacions i violències amb la lectura de la declaració institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+. L’activista cambrilenc i coautor del llibre “Un viaje a Oz”, Juan Luis Fernández, i la regidora d'Igualtat en funcions, Ingrid Duch, van llegir el manifest aprovat pel Govern de la Generalitat.

L’acte va començar amb un parlament de l’alcalde en funcions, Oliver Klein, que va reivindicar la riquesa de la diversitat. “Aquesta diversitat s'ha de defensar des de l'administració pública i l'educació”, reclamava Klein, “hem de fer polítiques públiques per fe entendre als que no volen que tots som iguals”.

La lectura, que va comptar amb la presència d’altres regidors i regidores en funcions del consistori, la cap de la Policia Local i la cap de la unitat d’atenció a la víctima de Mossos d’Esquadra, formava part dels actes organitzats pel consistori cambrilenc per sensibilitzar la població i trencar els estereotips d’aquest col·lectiu.

Programació durant els propers dies

La programació continuarà divendres 30 de juny amb el Cicle de Cinema LGBTI+ organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre (ACTE), que projectarà una selecció de cinc curtmetratges a l’Ateneu Juvenil.

Pel públic familiar, diumenge 2 de juliol, a partir de les 18 hores a la plaça Mossèn Batalla, s’instal·larà la caravana de Cuentropía, amb jocs, narració de contes i racó de lectura sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere. A més, fins el 28 de juny es pot visitar la mostra artística Habitar el vermell: Diàlegs a la Sala Àmbits del Centre Cultural, i fins el 9 de juliol l’exposició de llibres “Sortim de l’armari amb orgull” a la Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Comenta aquest article