Informació general

Eleccions 28M

El TSJC desestima el recurs contenciós electoral del Nou Moviment Ciutadà

El partit liderat per Oliver Klein anuncia que presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional

Per Redacció

Oliver Klein i Antonio Martínez a la seu de l'NMC, la nit del 28 de maig, un cop coneguts els resultats de les eleccions
Oliver Klein i Antonio Martínez a la seu de l'NMC, la nit del 28 de maig, un cop coneguts els resultats de les eleccions | Lluís Rovira i Barenys

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha acceptat el recurs contenciós electoral del Nou Moviment Ciutadà. Recordem que el partit liderat per Oliver Klein reclamava l'anul·lació dels resultats de dues meses de l'escola La Bòbila per presumptes irregularitats. Primer va presentar un recurs a la Junta Electoral Local i, en rebre la negativa, va presentar una segona reclamació a la Junta Electoral Central, que també va ser desestimada. Va ser aleshores quan va interposar el recurs contenciós al TSJC, ara fa dues setmanes. 

Segons argumenta l'òrgan jurisdiccional, la mateixa Junta Electoral de Zona va verificar el recompte electoral i va rectificar els errors materials que s'havien detectat sobre el número de vots que es van produir en les dues meses. També assegura que no resulten rellevants els vots qüestionats per al resultat final de l'elecció.

Després de conèixer la sentència, el president del NMC, Antonio Martínez, ha afirmat que la decisió "s'accepta, però no es comparteix" i que, per aquest motiu, presentaran un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional. "Molts cambrilencs i cambrilenques s'adrecen a nosaltres, cada dia, demanant-nos que arribem fins el final en la defensa de la nostra democràcia i de la netedat dels resultats electorals del nostre municipi", assegura Martínez.

Per aquest motiu, el president del NMC considera que la configuració del nou govern municipal "segueix quedant en entredit" i "no representa la voluntat majoritària expressada". Com declara, "el nou govern municipal només uneix als seus components per interessos personals i partidistes propis dels interessos de poder dels partits grans". 

Ple de constitució del nou Ajuntament el 7 de juliol

Aquesta nova via judicial no altera la celebració del ple d'investidura, programat pel proper divendres 7 de juliol al matí. Recordem que s'havia de celebrar el passat 17 de juny, però es va ajornar pel recurs contenciós interposat pel Nou Moviment Ciutadà.

Així mateix, el ple de comiat dels actuals regidors, conegut popularment com el "ple de la llagrimeta", es celebrarà també la propera setmana, en concret, dimecres 5 de juliol a les 11.30 hores.

Comenta aquest article