Informació general

Top manta

Veïns del Cap de Sant Pere: «La situació del top manta és pitjor que fa un any»

Denuncien que el passeig «està col·lapsat» de manters, que hi ha una important degradació de les voreres del passeig i que falten papereres

Per Andreu Dalmau

Imatge del passeig del Cap de Sant Pere amb la presència de venedors ambulants
Imatge del passeig del Cap de Sant Pere amb la presència de venedors ambulants | Cedida

Una de les problemàtiques recurrents de l'estiu a Cambrils és la generada pel top manta. Si hi ha una zona especialment afectada per la venda ambulant, aquesta és la del Cap de Sant Pere, la zona limítrof entre els termes municipals de Cambrils i Salou. "El passeig està col·lapsat", denuncien els veïns de la zona a revistacambrils.cat, que afegeixen: "ens vam queixar a l'Ajuntament formalment, ara farà un any, però dotze mesos després la situació és encara pitjor".

Els veïns es van poder reunir l'estiu passat amb l'aleshores alcalde Oliver Klein, que va prometre que intentaria solucionar la situació abans de l'octubre. "No ho van fer i llavors ens van dir que ho farien abans de Setmana Santa", expliquen. L'augment de la presència policial i l'intent d'obstaculitzar els manters amb mobiliari urbà en els darrers mesos han estat les solucions proposades que han tingut un resultat infructuós.

"Les jardineres que van instal·lar s'han convertit en papereres", expliquen els veïns, que afirmen que, malauradament,"lluny de solucionar el problema l'han empitjorat". De fet, la situació de brutícia és generalitzada al barri. Els mateixos denunciants han demanat en diverses ocasions al consistori que millori la neteja i que s'instal·lin papereres, ja que pràcticament no n'hi ha en tota l'avinguda de la Diputació. A més, es queixen que ells també paguen impostos i que han de tenir una zona ordenada i neta, amb un manteniment adequat i sense forats a la carretera.

L'Ajuntament “no té una vareta màgica”

David Chatelain, fins fa poc regidor de Seguretat Ciutadana, reconeixia al mes d'abril que l'ajuntament “no té una vareta màgica” per solucionar el problema del top manta, però que s'intentaven buscar fórmules per desincentivar la venda als passejos. Chatelain va traslladar part de la responsabilitat als Mossos d'Esquadra: "És la seva competència, nosaltres no tenim mitjans suficients per fer front a aquesta situació".

Segons els veïns, els policies que s'encarreguen de la vigilància de la zona els hi diuen que "no poden fer res" per evitar que els manters s'hi instal·lin i que es troben "en terra de ningú". "Si no poden fer res ells, que són l'autoritat, qui ho farà?", es pregunten els veïns del Cap de Sant Pere, que exigeixen una solució. "Estem abandonats. Cada vegada n'hi ha més i ocupen més part del passeig", lamenten.

També denuncien que la venda ambulant és un perjudici pel comerç cambrilenc que "paga els seus impostos i a ells no els hi perdonen res". Com assseguren, "el top manta és un problema polític i no es vol solucionar. Hi ha un pacte entre els ajuntaments de Salou i Cambrils perquè es fiquin en aquesta zona i nosaltres som els màxims perjudicats".

Voreres i accessos en mal estat

L'ocupació de la via pública per part dels venedors ambulants empitjora una problemàtica ja existent en aquesta zona de Vilafortuny. Com diuen els veïns, les voreres "són molt petites" i tota l'Avinguda de la Diputació "és un desastre", sobre tot pel que fa a accessos per persones amb mobilitat reduïda. "Hi ha molta gent que viu aquí i turistes als hotels que va en cadira de rodes i ho té molt complicat per moure's", clamen.

Comenta aquest article