Informació general

Eleccions Generals 23J

Fèlix Alonso, Sumar: «El temps ens dona la raó perquè diem coses de sentit comú»

El candidat per Tarragona fa un míting a Cambrils acompanyat per Elena Ferré, candidata a Lleida, i Jordi Barberà

Per Andreu Dalmau

Sumar-En Comú Podem va presentar el seu programa al Parc del Pescador
Sumar-En Comú Podem va presentar el seu programa al Parc del Pescador | Andreu Dalmau

Cambrils continua sent escenari de la campanya electoral de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, uns comicis en els quals “ens juguem coses molt serioses” segons Jordi Barberà, líder local d'En Comú Podem. El partit de Yolanda Díaz es va presentar ahir al vespre al Parc del Pescador amb Barberà conduint l'acte i els candidats de Lleida i Tarragona, Elena Ferre i Fèlix Alonso, destacant les fortaleses del seu partit.

Jordi Barberà va obrir el míting advertint que aquestes eleccions són decisives: “ja ho estem veient allí on governa la dreta, ens hi juguem els drets col·lectius”. El cambrilenc creu que el partit d'esquerres ha d'aconseguir mobilitzar el vot independentista que “amenaça amb quedar-se a casa” perquè Catalunya “es juga la defensa de la seva llengua”. “És segur que no obtindrem el dret a decidir ni la República en aquesta legislatura, però podem empènyer en aquesta direcció”, concloïa Barberà.

Espanya per fi es referent en drets i no en corrupció”

Elena Ferre, candidata de Sumar per Lleida, va fer una intervenció distesa i còmica, on va jugar amb el paper “turístic” que els lleidatans acostumen a tenir a la Costa Daurada. Entrant en matèria, Ferre va destacar alguns dels èxits aconseguits pel seu partit dins del govern de l'estat. “Gràcies a nosaltres Espanya per fi és referent en drets i no en corrupció”, afirmava, “som el vot de la gent jove, de la classe obrera i el col·lectiu LGTBI”.

La candidata lleidatana també va reivindicar la defensa del territori: “el nostre Pirineu no és només pels rics que volen venir a esquiar ni pels que volen organitzar uns jocs olímpics sense neu”.

Elena Ferre durant el seu discurs (Foto: Andreu Dalmau)

El vot decisiu és el de Sumar, la tercera força decidirà”

Després de Ferre va ser el torn de Fèlix Alonso, que es va asseure a l'escenari per acostar-se més al públic assistent. L'exalcalde d'Altafulla va reivindicar, sobretot, la importància de la mobilitat en una àrea metropolitana com el Camp de Tarragona. “Aquí a Cambrils sabeu el que és que allunyin l'estació de tren de la població”, deia, “és important que les estacions estiguin al costat de la gent perquè aquesta agafi el transport públic”.

Alonso va tocar el tema de l'habitatge, també en clau local: “ja sabeu com està l'habitatge a Cambrils i no m'agradaria que passés aquí el que ha passat a les Illes Balears. La Llei de l'Habitatge era una necessitat”. Pel que fa al turisme, el candidat de Sumar va destacar la manca de mà d'obra a l'hostaleria, un sector en el qual “moltes vegades les condicions laborals estan fora del que considerem drets humans”. “El turisme ha de ser de qualitat per la gent que hi treballa”, va sentenciar.

El candidat per Tarragona creu que les propostes de Sumar-En Comú Podem són de “sentit comú”: “per això el temps sempre ens dona la raó”. La importància de la política, per Alonso, també està en la capacitat d'execució de la norma i que les propostes no es limitin als pressupostos. Per això i perquè “la tercera força al Congrés serà qui decidirà el futur del país”, el líder de Sumar a la demarcació va tancar el míting demanant el vot pel seu partit: “el vot decisiu és el de Sumar”.

Fèlix Alonso es va asseure a l'escenari per acostar-se més al públic assistent (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article