Societat

Festa de la Mare de Déu del Carme

Gran afluència a la cantada d’havaneres per celebrar la Mare de Déu del Carme

La música de Crema Catalana i Sons de l’Havana va estar acompanyada pel rom cremat de la confraria de pescadors

Per Andreu Dalmau

La cantada d'havaneres va tenir lloc al passeig de les Palmeres
La cantada d'havaneres va tenir lloc al passeig de les Palmeres | Andreu Dalmau

Cap de setmana de celebració a Cambrils amb motiu de la Festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. Dimecres van obrir la programació l’Oncle’s Band i ahir, al passeig de les Palmeres, va ser el torn de les havaneres. Crema Catalana i Sons de l’Havana van ser els grups encarregats de posar música a una calorosa nit de juliol.

El cel, amenaçador des del vespre, va ser compassiu amb els músics i les desenes d’assistents que van agafar lloc allà on fos per escoltar les havaneres més clàssiques. A falta de cadires, la gent es recolzava a les palmeres, s’asseia als bancs del passeig o, fins i tot, a l’altre costat de la carretera, al mur del Parc del Pescador. Qualsevol lloc era bo per passar una bona estona escoltant la música dels dos grups de Sant Vicenç dels Horts.

Com en una bona cantada d’havaneres, tampoc va poder fallar la degustació de rom cremat, a càrrec de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Un cop es va anunciar que la beguda estava llesta, es va formar una cua que semblava que no s’esgotava mai. Gotet en mà, les cançons de Crema Catalana, primer, i Sons de l’Havana, després, eren més agradables.

La Confraria de Pescadors de Cambrils va oferir una degustació de rom cremat (Foto: Andreu Dalmau)

 

Els actes de la Festa de la Mare de Déu del Carme continuen avui amb la sardinada popular, a les 9:00. A la tarda, missa i processó pels carrers del barri marítim i, per tancar els actes de dissabte, ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils a la plaça del Pòsit a les 22:30.

Comenta aquest article