Cultura

Música

El Cap de Setmana Diatònic aterra a Cambrils

La música folk de Betzuca, de diverses cultures i amb tocs electrònics, va enamorar el Parc del Pescador

Per Andreu Dalmau

El concert de les Batzuca es va celebrar al Parc del Pescador
El concert de les Batzuca es va celebrar al Parc del Pescador | Andreu Dalmau

La 16a edició del Cap de Setmana Diatònic va aterrar ahir a Cambrils de la mà de les Betzuca. El grup folklòric és la segona vegada que participa al festival de referència en el món de l’acordió diatònic al sud de Catalunya i va presentar, al Parc del Pescador, la seva música multicultural, amb tocs electrònics i moderns.

Núria Lozano a l'acordió i Carla Duran al violí, les Betzuca van interpretar cançons de diversos estils i orígens. El programa va passar per la música valenciana, però també per la música folklòrica dels Pirineus, o de Colòmbia, per exemple. Els gèneres també eren tan variats com les marxes mores, la música tradicional catalana o la rumba, que va estar representada amb la cançó Rumba del nord, escrita per Duran mentre residia a Finlandia: “trobava a faltar molt la gent i la música d’aquí i per això vaig escriure aquesta cançó”.

Núria Lozano i Carla Duran són les Betzuca (Foto: Andreu Dalmau)

 

Totes dues integrants del grup, a més de tocar els seus instruments, també cantaven. Núria Lozano, però, no només es va dedicar a tocar el diatònic, sinó que també va fer us de la percussió amb un pandero particular i uns sintetitzadors que li donaven un aire de ciència ficció a la música del grup. La fusió entre passat i futur, entre la música i la interpretació, és el que fa més particular la música de les Batzuca.

Un nombrós públic havia agafat seient al davant de l’escenari del Parc del Pescador on també hi va instal·lar una barra el Casal Popular El Polvorí. El concert, com va passar el passat dissabte amb les havaneres al passeig, cridava l’atenció dels turistes que passejaven pel parc en un horari —20 hores— en que la calor ja permetia estar-s’hi una estona.

El Casal Popular va montar una barra amb preus populars (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article