Esports

Boxa

Erik Vizcarro, del Club Muay Thai i Boxa Cambrils, debuta en categoria Élite

El seu primer combat el va enfrontar a Rafa González al Pavelló Olímpic de Reus en tres assalts de tres minuts

Per Andreu Dalmau

D'esquerra a dreta: Igor de Castañeda, Salvador Gaya, Erik Vizcarro i César Córdoba
D'esquerra a dreta: Igor de Castañeda, Salvador Gaya, Erik Vizcarro i César Córdoba | Cedida

Erik Vizcarro, del Club Muay Thai i Boxa Cambrils, va debutar el passat 15 de juliol en un combat de boxa olímpica en categoria Élite. Vizcarro es va enfrontar a Rafa González, del Fight Club, en un combat celebrat al Pavelló Olímpic de Reus que va durar tres assalts de tres minuts cadascun. A més d'aquest combat, també es van fer exhibicions de kickboxing infantil i muay thai i boxa d'adults.

En el seu primer combat oficial, Vizcarro es va trobar amb un esquerrà més alt i amb més experiència que el boxejador del club cambrilenc. Rafa González va aconseguir endur-se el primer assalt. El segon va ser per Vizcarro que va dominar amb més combinacions i boxejant a la contra. Al darrer assalt es va fer un compte a Vizcarro tot i estar en perfectes condicions i sense haver rebut l'impacte clar de cap cop. Això va fer que perdés els punts i, per tant, l'assalt i el combat.

L'atleta del Club Muay Thai i Boxa Cambrils va comptar, durant el combat, amb el suport des de la cantonada de César Córdoba, campió del món de kickboxing i muay thai. Salvador Gaya del Club Muay Thai i Boxa Cambrils creu que és un “honor” que Vizcarro hagi pogut comptar amb els consells d'una “llegenda” com Córdoba. “Per l'escola també és molt important que campions de talla mundial ens donin suport perquè significa que anem pel bon camí”, afirma Gaya que també va afegir que el Club Muay Thai i Boxa Cambrils ja és “l'escola d'esports de contacte referència a la Costa Daurada”.

Erik Vizcarro, un competidor nat

Erik Vizcarro (Tarragona, 2002) és un gran competidor i aficionat als esports de contacte. També fa karate, esport del qual es va proclamar, el passat 7 de juliol, campió d'Espanya per quarta vegada en la seva carrera. També ha estat deu vegades campió de Catalunya, tercer al campionat del món de Karate Sothokan i quart al mundial de Sochi del 2018.

Vizcarro, que entrena al CAR de Sant Cugat amb Igor de Castañeda, professional del karate de combat, era cinquè del món en karate i tenia plaça olímpica abans de la pandèmia, que ho va truncar tot perquè després va haver de canviar de categoria.

Segons els seus entrenadors, és una "persona honrada i molt disciplinada” a més “d'un gran competidor”, tot i que li falta el suport de les institucions. “A diferència d'altres Ajuntaments com Reus o Tarragona, aquí a Cambrils no s'ajuda als atletes olímpics que tenim”, lamenta Salvador Gaya, “és vergonyós, en comptes d'ajudar fan el contrari”.

Tot i la derrota en el seu primer combat, Erik Vizcarro té la intenció de seguir compaginant el karate i la boxa, esport que tan sols porta sis mesos entrenant.

Comenta aquest article