Informació general

Eleccions 23-J

La ciutadania aprofita fins al darrer dia per votar per correu

Segons l'administració, dels més de 5,7 milions de catalans cridats a les urnes, uns 275.000 han exercit el seu dret a vot

Per Andreu Dalmau

Imatge de l'oficina de Correus de Cambrils
Imatge de l'oficina de Correus de Cambrils | Andreu Dalmau

Aquest passat dijous, el govern espanyol anunciava l'ampliació del termini per votar per correu de les eleccions del 23 de juliol s'allargaria fins divendres al migdia. El fet de convocar eleccions en ple estiu, quan moltes persones ja tenien planificades les seves vacances, ha provocat que moltes persones s'hagin acollit a l'opció de votar per correu. De fet, com informava ahir Correus, un 93,8% de persones que van demanar el vot ja l'havien emès, una xifra rècord ja que és la més alta registrada des del 2008.

Segons l'administració, dels més de 5,7 milions de catalans cridats a les urnes, uns 275.000 s'han acollit al dret a votar per correu. “S'ha triplicat la xifra de sol·licituds respecte a les anteriors eleccions generals del 2019”, destacava el delegat del Govern, Carlos Prieto, que també va aprofitar per “valorar l'extraordinari treball dels homes i dones del servei públic de Correus" per l'esforç fet durant aquestes setmanes per garantir el vot. L'empresa de missatgeria va entregar el 100% de la documentació pel vot per correu sol·licitada.

Aquest divendres a l'oficina de Correus de Cambrils encara hi havien cambrilencs i turistes que s'acostaven a votar. No hi havia l'ambient caòtic que es registra diàriament, però sí s'hi van acostar diverses persones. Una d'elles, una turista navarresa, comentava que era la primera vegada que votava per correu, però que, a partir d'ara, ho faria sempre. “És molt pràctic i efectiu, i els treballadors de correus estan molt ben organitzats”, comentava aquesta turista, que afegia: “jo vaig votar l'altre dia i hi havia moltíssima gent, però les files avançaven ràpidament”.

Un altre testimoni considerava que era una eina molt útil per no haver-se de preocupar d'assistir presencialment a les meses, especialment a l'estiu quan la gent està de vacances.

L’Apunt

A Tarragona es disputen 6 diputats i 4 senadors

A la demarcació de Tarragona es reparteixen 6 diputats i 4 senadors. Per aquestes eleccions generals s'han habilitat 2.668 col·legis electorals a Catalunya, 365 d'ells a Tarragona, on es trobaran les 1.039 meses electorals de la província. Es podrà votar entre les 9 i les 20 hores.

A Cambrils 23.407 persones estan cridades a les urnes, 422 més que a les eleccions municipals. Els col·legis electorals seran els mateixos 10 que als darrers comicis: Centre Cultural, Centre Les Basses, Escola Cambrils, Escola d'Hoteleria, Escola Guillem Fortuny, Escola Joan Ardèvol, Escola La Bòbila, Institut E. S. Cambrils, Llar d'Infants La Galereta i al local de Carrer Colom. En total hi ha 38 meses electorals.

Comenta aquest article