Cultura

Cinema

Desenes de retrats empaperen la façana del cinema La Rambla de l'Art (conté galeria fotogràfica)

L'acció reivindica la importància dels cinemes per la cultura i la societat

Per Andreu Dalmau

Les persones retratades son els mateixos clients del cinema
Les persones retratades son els mateixos clients del cinema | Andreu Dalmau

La façana de cinema la Rambla de l'Art es veurà una mica diferent els pròxims dies. Ahir es va executar la darrera fase del projecte Encara necessitem cinemes, emmarcat dins de la iniciativa internacional Inside Out, que pretén reivindicar el paper cabdal dels cinemes per la cultura i la societat. Ho fan a través de desenes de retrats, obra de la fotògrafa Lucía Perera, enganxats a la paret frontal de l'edifici.

Els impulsors del projecte es van passar el dia d'ahir enganxant les 59 fotografies de mida 90x135 on apareixen els mateixos clients del local. “No volíem que fossin simples fotos de carnet, sinó que reflectissin la personalitat pròpia de cada persona”, explicava Parera el dia de la presentació del projecte, “demanàvem que imitessin el seu personatge de cinema preferit o qualsevol altra cosa, la gent era molt creativa”.

La jornada no va estar exempta de complicacions, ja que no es va poder començar a les 9 del matí, com estava previst, per problemes tècnics amb la grua i a mig matí va començar a ploure. Per sort, els retrats que ja estaven enganxats van resistir i es va poder continuar amb l'acció sense problemes durant tota la tarda.

Al llarg del dia, les persones retratades i altres curiosos es van acostar a veure com avançava el procés. “És una iniciativa molt visual i que crida l'atenció de la gent”, comentava Toni Badimon, gerent del cinema, mentre observava com enganxaven els retrats. Pujats a dalt de la grua, les dues persones que se n'encarregaven demanaven ajuda als que estaven a peu de carrer per encaixar-los correctament.

Tot i que l'exposició física té una durada efímera, tots els retrats es podran veure a la galeria digital de la web d'Inside Out. Aquest era el primer projecte d'Inside Out que es feia al Camp de Tarragona i el primer de més de 2.500 accions en tot el món dedicat al cinema.

Resultat final de l'empaperada (Foto: Yolanda Soler)