Cultura

Festival Internacional de Música de Cambrils

L’esperit «rumbero» dels Gipsy Kings dona el tret de sortida al Festival Internacional de Música (GALERIA)

El grup francès va oferir un gran espectacle a un públic reduït, però fidel

Per Andreu Dalmau

Durant el concert es va veure alguna bandera del poble gitano
Durant el concert es va veure alguna bandera del poble gitano | Andreu Dalmau

Una, dues, tres, quatre, cinc... i fins a sis guitarres sobre l’escenari en el concert d’obertura del Festival Internacional de Música de Cambrils. Els Gipsy Kings i la seva rumba va fer moure el cos i l’ànima a un públic reduït, però fidel i entusiasta, que no es va voler perdre el seu pas pel Parc del Pinaret.

L’espectacle estava garantit des d’abans del concert, que va començar a les 22h del vespre. El conjunt liderat per André Reyes presentava el seu tour “Nací Gitano” i gran part de la comunitat calé no es va voler perdre un dels millors grups del gènere. Fins i tot es va poder veure alguna bandera gitana entre el públic, un exemple més de la connexió amb els músics, la proximitat i el sentiment de germanor que es va despertar.

Els Gipsy Kings no trigarien a deixar clar que havien vingut a donar espectacle amb una música trepidant que faria inútils les cadires. El públic, inevitablement, va acabar dret. Era impossible no aixecar-se davant l’entusiasme dels músics dalt de l’escenari: “volem que això sigui una festa”.

Al programa, que saltava frenèticament d’una cançó a l’altra, no hi van faltar els temes més coneguts del grup com Djobi djoba, A mi manera o Bamboleo. Però el moment d’èxtasi màxim va arribar al primer bis, amb el mític Volaré. Amb l’eufòria entre el públic ja desenfrenada, els Gipsy Kings també van demostrar que tenen el relleu garantit deixant que alguns dels seus fills de poc més de deu anys cantessin i toquessin la seva cançó més coneguda. El concert es va tancar, per desconsol del públic, després d’un parell més de bisos.

La pròxima actuació al Festival Internacional de Música de Cambrils és aquesta a càrrec dels Amics de les Arts.