Cultura

Festival Internacional de Música

Ja no es canta la rumba com la canta Rosario Flores (conté galeria fotogràfica)

La cantant va actuar ahir al Festival Internacional de Música per on ja havia passat el 2019

Per Andreu Dalmau

Rosario Flores en un moment del concert, ahir al vespre, al Festival Internacional de Música de Cambrils
Rosario Flores en un moment del concert, ahir al vespre, al Festival Internacional de Música de Cambrils | Andreu Dalmau

Continua l'idil·li de Rosario amb el Festival Internacional de Música de Cambrils. La cantant espanyola va debutar al nostre municipi el 2019 i ha repetit en aquesta edició, venent gairebé totes les entrades i oferint un concert ple d'entrega, flamenc i rumba catalana. Agraïda per la rebuda, Rosario va afirmar que el de Catalunya és on troba el millor públic: “es la pura verdad”.

Es va fer pregar, Rosario Flores, a l'hora de sortir a l'escenari. Passaven deu minuts de les deu de la nit quan la banda va agafar els instruments i la cantant es va posar davant el micro amb una energia que no perdria en tot l'espectacle. Als seus gairebé seixanta anys, Flores està més en forma que mai, amb un dinamisme envejable dalt de l'escenari, gaudint de la música i del públic, sense el qual, afirma, “la feina de l'artista no tindria sentit”.

El primer tema del concert va ser “Te lo digo to”, cançó que dona nom a la gira. Després, Rosario ja va prometre al públic cambrilenc que cantaria les més noves i “las de toda la vida”. Això sí, les més conegudes se les guardaria pel final, fent que l'espectacle anés in crescendo. No faltarien “Al son del tambor”, “Como quieres” o “Algo contigo”; totes acompanyades per un públic fidel que no escatimava en olés i guapas.

Flores va estar acompanyada dalt de l'escenari, no només per una banda d'excel·lents músics, sinó també per un parell de bailaores que van ser els protagonistes d'alguns dels grans moments de la nit. També remarcable els emocionants moments pel record cap als seus pares i el seu germà Antonio. Ja no es canta la rumba com ho feia el Pescaílla, però Rosario Flores continua mantenint viu el seu esperit.

El concert es va tancar amb les conegudíssimes “No dudaría” –on Rosario va fer referència a la viralització de la seva interpretació del tema a la Velada del Año III, organitzada per Ibai Llanos– i “Marcha”, on tot el públic, assegut fins aleshores, es va posar en peu per acomiadar la cantant.

El Festival Internacional de Música de Cambrils continua avui amb l'actuació Pablo López.