Informació general

La PLIC rebutja la creació de la figura del coordinador d'àrea dins de l'organigrama municipal

Per Berta Ruiz



Els regidors de la PLIC –Laura Mellau, Xavier Martí i Mar Roca– ahir en roda de premsa
La Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC) va oferir ahir al matí una roda de premsa –amb la presència dels regidors Xavier Martí, Mar Roca i Laura Mellau– per avançar algunes de les preguntes que la formació formularà al ple ordinari de l'Ajuntament que se celebrarà aquest mateix vespre.

Entre aquestes qüestions, la PLIC va anunciar que votarà en contra del nomenament dels nous coordinadors d'àrees. Segons van explicar els membres de la PLIC, des de l'equip de govern s'afirma que aquesta figura del coordinador servirà d'enllaç entre els tècnics i els regidors d'algunes àrees del govern municipal. Per Xavier Martí, "el regidor ha de tenir un contacte molt directe i diari amb el tècnic pel bon funcionament de la regidoria. Pensem que aquestes persones són vàlides per desenvolupar la funció, però no són necessàries dins de l'organigrama de l'Ajuntament. Suposa un cost bastant elevat pel municipi, que s'allunya molt del pla de sanejament de l'economia engegat l'anterior legislatura i amb això s'incrementa la despesa corrent".
D'altra banda, des de la PLIC es va voler deixar molt clar, "que com a partit polític no qüestionem si les persones que s'han escollit ho faran bé o malament" sinó la creació d'aquesta figura, la despesa que suposarà i "de quina manera s'han escollit aquestes persones en el procés de selecció".

Falta d'aparcament

Una altra de les qüestions que des de la PLIC es vol abordar en el plenari d'avui és la problemàtica de la manca d'aparcament al municipi, especialment agreujada durant la temporada d'estiu. Des de la PLIC es proposa la creació de dos aparcaments a la zona dels passejos de Francesc Macià i de Lluís Companys i enllaçar-los amb el vial del Cavet, per descongestionar el col·lapse circulatori i augmentar el nombre de places d'aparcament. Segons Xavier Martí, "la formula per a finançar-los passaria per vendre una part de les places i fer un lloguer de rotació amb les altres".

Queixes pel sobreeiximent i les males olors dels contenidors

Una altra de les queixes que la formació ha rebut més –a través dels seus regidors de barri– és el problema del sobreeiximent i les males olors de molts contenidors soterrats i en superfície. Des de la PLIC es denuncia que, de manera habitual, molts contenidors es troben plens a vessar i que la freqüència de recollida de les escombraries i buidatge és totalment insuficient. La formació reclama una major freqüència en la neteja i buidatge dels contenidors, no només durant els mesos d'estiu sinó que es faci una previsió anual de quines són les necessitats de cada zona. Des de la PLIC s'afirma haver rebut nombroses queixes sobre aquesta qüestió i de manera generalitzada a tot el municipi, tant a les urbanitzacions com al nucli urbà, especialment a l'avinguda de la Diputació, plaça d'Aragó, carrer de Pau Casals i d'altres carrers propers a aquesta zona. A més, la formació també va exposar les queixes de molts ciutadans sobre el soroll que genera aquesta recollida i buidatge dels contenidors soterrats.

D'altra banda, la PLIC també reclamarà en el plenari d'avui que es faci públic el programa de legislatura del govern tripartit, "ja que és important a l'hora de fer la nostra tasca d'oposició, saber les directrius que vol seguir el tripartit per tenir un major control de totes les accions que es desenvolupin durant aquesta legislatura".

Finalment, des de la PLIC també es va voler condemnar enèrgicament els fets succeïts el passat dissabte amb el violent assassinat d'una jove a mans de la seva parella al barri de la Llosa.

Comenta aquest article