Cultura

Cinema

El fenomen 'Barbie' arriba a Cambrils

Tot apunta que serà la pel·lícula amb més espectadors des que el cinema La Rambla de l'Art va obrir al 2013

Per Andreu Dalmau

La cua, ahir, gairebé arribava a la porta
La cua, ahir, gairebé arribava a la porta | Andreu Dalmau

Cambrils no s'ha escapat del fenomen Barbie que està arrasant a les sales de cinema d'arreu del món. La Rambla de l'Art està projectant la pel·lícula de Greta Gerwig des del passat 24 de juliol i assolint unes assistències històriques. Segons Toni Badimon, responsable del cinema, aquesta pel·lícula serà la que tindrà més espectadors d'ençà que van obrir el 2013: “si no s'ensorra, en dues o tres setmanes més podem arribar als 2.000 o 2.500 espectadors”.

Badimon destaca especialment que les sessions en versió original subtitulada, curiosament, estan tenint més èxit del que és habitual. El responsable del cinema La Rambla de l'Art afirma que el turisme sempre fa que durant l'estiu augmentin els espectadors, però que això no acostuma ha influir especialment en que tinguin tant d'èxit les sessions VOSE. “La sala d'Espanya que més espectadors ha rebut aquest passat cap de setmana ha estat una de Madrid que només ficava Barbie en versió original”, explica, “és un fenomen generalitzat, és una pel·lícula que guanya molt en VOSE”.

'Barbiemania'

El fenomen ha atret públic de totes les edats i els gèneres. “Normalment, venen al cinema més noies que nois, però en aquest cas també hi ha hagut interès del públic masculí”, remarca Badimon, “podríem dir que hi ha hagut barbiemania, molta gent ha vingut vestida de rosa”. El públic de mitjana edat també ha estat atret per l'efecte nostàlgic i el d'edat avançada també continua aprofitant l'oferta del ministeri deixa les entrades pels majors de seixanta-cinc anys a 2 euros.

Ahir per la tarda, a la sessió de les 18:30, la cua arriibava gairebé a la porta. Era tan llarga que els darrers en arribar es pensaven que no entraríen. Els taquillers pràcticament no donàven abast i els últims en comprar les entrades van entrar just quan començava la pel·lícula. A la cua –tal com apuntava Badimon–, molta gent vestida de rosa, a conjunt amb la catifa del mateix color que el cinema ha instal·lat al vestíbul per l'ocasió.

Catifa de color rosa per rebre als fans de 'Barbie' (Foto: Andreu Dalmau)

 

I després de 'Barbie': 'Oppenhaimer'

Pel que fa a l'altre gran fenomen cinematogràfic del moment, Oppenhaimer de Christopher Nolan, Badimon diu que La Rambla de l'Art s'esperarà un parell de setmanes a projectar-la. “El problema d'aquesta pel·lícula és que, al ser tan llarga i tenir només una sala, només podríem fer dues sessions al dia”, afirma el responsable del cinema. Tot i així, el biopic sobre l'inventor de la bomba atòmica pot ser un altre èxit de taquilla.

La Rambla de l'Art continuarà projectant Barbie les pròximes dues o tres setmanes i anirà combinant aquesta pel·lícula amb el cinema independent que caracteritza a la sala cambrilenca.

Comenta aquest article