Cultura

Exposició

«El dol en imatges», una exposició fotogràfica que toca a tothom

Organitzada per tres professionals de l'Hospital Lleuger, té per objectiu afrontar el dol des de el vessant terapèutic de l'art

Per Andreu Dalmau

"El dol en imatges" és un projecte d'Annabel Pellicer, Mònica Asensio i Maite Palacios
"El dol en imatges" és un projecte d'Annabel Pellicer, Mònica Asensio i Maite Palacios | Andreu Dalmau

Tothom ha passat alguna vegada per una situació de dol. Trencar estigmes al voltant d'aquesta problemàtica és l'objectiu de l'exposició “El dol en imatges” que ahir es va inaugurar al Molí de les Tres Eres. Aquest projecte d'Annabel Pellicer, Mònica Asensio i Maite Palacios ja ha passat per la Casa de la Cultura d'Alcover i per l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat.

Ahir, a l'espai del Museu d'Història de Cambrils, els assistents a la inauguració van rebre un primer impacte només entrar a la primera part de l'exposició. Una música dramàtica donava la benvinguda de la forma més punyent possible a una exposició que començava amb la projecció d'una sèrie de fotografies relacionades amb el dol.

Després d'aquesta primera part, es va poder pujar al primer pis de l'edifici on està instal·lada l'exposició com a tal, d'una desena de fotografies, que té per objectiu afrontar el dol des de el vessant terapèutic de l'art. “Ja hi ha diversos estudis que ens parlen del poder terapèutic de la cultura”, explicava Asensio, “amb aquesta exposició pretenem compartir la nostra experiència amb el dol i donar les eines que puguem per ajudar als altres a afrontar-lo”.

Mònica Asensio i Maite Palacios durant la inauguració (Foto: Andreu Dalmau)

 

Tal com va dir l'alcalde, Alfredo Clúa, “El dol en imatges” és una exposició que “toca de molt a prop a tothom” i “compartir aquests espais no té preu”. Jordi Barberà –que inaugurava una exposició per primer cop des que és regidor de Cultura– va llegir un fragment d'un llibre de Rosa Montero relacionat amb el procés de dol. “Tots hem passat per això”, reflexionava, “el primer que ens prenen són les paraules i aquestes iniciatives ajuden a sentir-se acompanyat en aquest procés inevitable”.

L'exposició es pot visitar gratuïtament al Molí de la Torre fins al pròxim 3 de setembre. Aquest projecte continuarà amb una xerrada col·loqui titulada “La vida torna a començar com abans, com estava previst que tornaria a començar” que tindrà lloc al mateix espai el pròxim 22 d'agost a les 19 hores. Inscripcions per telèfon al 977 79 45 28 o per mail a museu@cambrils.cat.

Comenta aquest article