Societat

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

«Barraques Cambrils» finalment es dirà «Barretes Cambrils»

Se celebrarà la nit del 15 de setembre i serà una «prova pilot» de cara a pròximes edicions

Per Andreu Dalmau

Imatge del concert de la Diada l'any passat
Imatge del concert de la Diada l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

Ja queda poc per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Aquests dies s'està acabant de tancar la programació i ja s'estan polint els últims detalls. Entre ells, la inclusió definitiva de la primera edició de Barretes Cambrils, el nom que definitivament rebrà el format de barraques implantat al nostre municipi. Se celebrarà el 15 de setembre, entre les 10 de la nit i les 4 de la matinada, a la plaça de l'Ajuntament.

Tal com va avançar revistacambrils.cat al mes d'abril, la productora WhatPlan –que finalment organitza el projecte juntament amb l'entitat Molla'ls– havia presentat un projecte al consistori per fer realitat a Cambrils aquest format festiu d'èxit. La intenció inicial de l'empresa impulsora, del cambrilenc Oriol Margalef, era celebrar la festa les nits del 8 i 9 de setembre, però finalment no podrà ser en aquestes dates per incompatibilitats que han aparegut a posteriori amb altres actes de la programació.

Les actuacions musicals del 15 de juliol aniran a càrrec dels grups Dasplanta i Malson Atmosfèric i dels DJ Wateque Sound i Dimuca. Les entitats joves Mollal's i Colla Jove seran les encarregades de la gestió de les dues barraques, per les quals no pagaran cap lloguer i es quedaran amb els beneficis íntegres de la gestió de la barra.

Una “prova pilot” de cara a pròximes edicions

“És una altra manera de celebrar la Festa Major, un format inèdit a Cambrils”, reivindica l'impulsor de la iniciativa, que ha lamentat que no es pogués encaixar el projecte en les dates previstes inicialment. Aquesta primera edició és una “prova pilot” amb la mirada posada a les pròximes, on s'espera que hi hagi més dies de festa i més entitats.

Tanmateix, Margalef pensa que les primeres Barraques Cambrils “deixaran un bon sabor de boca” i destaca la voluntat que, en dos o tres anys, sigui una festa “de referència al territori” i atregui “gent dels voltants”. “Volem consolidar aquesta oferta d'entreteniment i fer-la atractiva amb un espectacle de llum i so únic”, afirma el coordinador de WhatPlan.

L'endarreriment de la confirmació de l'esdeveniment –a causa del canvi de govern a l'Ajuntament– ha provocat que l'organització hagi perdut els patrocinadors que tenia aparaulats, però la productora ja treballa a contrarellotge per aconseguir-ne de nous.

Comenta aquest article