Informació general

Top manta

Es desplega un dispositiu policial conjunt contra el top manta al Cap de Sant Pere

En l'actuació policial, que es va fer ahir al matí, hi van participar efectius de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional i es van identificar una vintena venedors

Per Redacció

Agents dels tres cosos policials durant el dispositiu
Agents dels tres cosos policials durant el dispositiu | Cedida

Ahir al matí es va activar un dispositiu policial contra el top manta a la zona de Cap de Sant Pere en el que van participar agents de la Policia Local, del cos de Mossos d’Esquadra i efectius de la brigada d’estrangeria de la Policia Nacional. Segons l'Ajuntament, l'acció ha estat promoguda per la mateixa Policia Local.

L’objectiu de la batuda era poder identificar venedors ambulants il·legals, així com evitar la presència massiva d'aquests a la zona. A primera hora del matí, el servei de vigilància amb dron de la Policia Local va advertir l’arribada dels venedors a la zona i aleshores es va donar l’ordre d’intervenció. Els agents van identificar un total de vint persones, de les quals quatre es trobaven en situació irregular i dues havien arribat a territori nacional feia menys de sis mesos. La policia municipal va aixecar setze actes-denúncia per infracció a l'ordenança municipal de convivència ciutadana per venda ambulant no autoritzada.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Enrique Arce, ha assenyalat que, davant aquesta problemàtica, l’objectiu del nou govern és “reduir la presència de manters, derivar-los cap a la legalitat, si això és possible, i lluitar contra el frau i la falsificació que representa aquesta activitat”. Arce afirma que els manters “s'han convertit en organitzacions criminals que transporten els productes falsificats amb tràilers, camions i furgonetes fins als punts de venda, no paguen impostos i fan competència deslleial al comerç legal de la zona”.

Jardineres i queixes veïnals

La problemàtica de la venda ambulant il·legal al Cap de Sant Pere s'arrossega de fa molts anys i de moment no s'ha aconseguit erradicar-la. S'han fet batudes, intervencions policials puntuals, s'han instal·lat cartells avisant als possibles compradors de l'aplicació de multes,... La darrera acció , enguany, ha estat la d'instal·lar jardineres i blocs de formigó limitant l'espai als venedors. Aquesta mesura tampoc ha resultat eficaç i aquest mateix estiu veïns de la zona ja havien fet arribar la seva queixa a revistacambrils.cat avisant que la situació d'enguany era força pitjor que un any enrere.  En aquest espai de passeig que va des de Vilafortuny fins al límit del terme municipal amb Salou s'hi arriben a aplegar fins a 300 manters. Uns manters que, la gran majoria viuen a Salou i, curiosament, en aquesta població no munten mai les seves parades.

Comenta aquest article