Esports

Futbol

El cambrilenc Estanis Pedrola a punt de fitxar per la Sampdoria

A falta de fer-se oficial, l'actual jugador del Barça B recalarà en l'equip de la segona divisió italiana

Per Andreu Dalmau

Estanis Pedrola en un partit amb el Barça Atlètic la passada temporada
Estanis Pedrola en un partit amb el Barça Atlètic la passada temporada | FC Barcelona

El jugador de futbol cambrilenc Estanislau Pedrola està a pocs passos de fitxar per la UC Sampdoria. El jugador, que encara forma part de la plantilla del Barça Atlètic, deixaria la disciplina del club català per estar cedit–amb opció de compra obligatòria– a aquest equip italià tal com han avançat diversos periodistes esportius.

Pedrola, de 19 anys, tindrà l'oportunitat de demostrar les seves qualitats a l'estranger després que Xavi Hernàndez, tècnic del primer equip del Barça, el deixés fora de la gira pels Estats Units d'aquest estiu. El Barça ingressarà una quantitat de 3 milions d'euros pel traspàs del jugador cambrilenc quan s'executi la clàusula de compra obligatòria, però es reserva el dret a recuperar els seus serveis fins al 2026 per 7 milions d'euros o un 50% de la seva hipotètica venda.

Una sortida que es veia a venir

Durant aquest mercat de fitxatges, el nom d'Estanis Pedrola ha estat en moltes de les quinieles per sortir del club, sobretot en format de cessió. Se'l va vincular amb el Girona, el Cadis o l'Osasuna.

A la Sampdoria, Pedrola podrà ajudar aquest històric equip –finalista de la Lliga de Campions el 1992, on va caure davant el Barça– a tornar a la primera divisió després que baixés de categoria la darrera temporada. El futbolista cambrilenc estarà a les ordres d'Andrea Pirlo, el migcampista italià campió del món el 2006.

De Cambrils al futbol professional

Estanis Pedrola va començar a jugar al futbol sala a l'escola Guillem Fortuny. Es va iniciar en el món del futbol al Costa Dorada de Salou i al Reus Deportiu. Després, el va fitxar l'Espanyol i va anar pujant categories dins l'equip perico fins que el club no li va fer contracte de juvenil per les seves condicions físiques.

De tornada al Reus, Estanis Pedrola va reivindicar-se fent dues grans temporades, liderant l'ascens dels roig-i-negres a divisió Nacional. Les seves actuacions i el seu gol per partit de mitjana va cridar l'atenció de grans clubs, entre ells el Barça. Al Juvenil A va estar a les ordres d'Òscar López, però també va disputar diversos partits amb el Barça B de Sergi Barjuan. Fins i tot va arribar a debutar en un partit contra el Mallorca, el 6 de gener de 2022, quan la plantilla dirigida per Xavi Hernández patia un brot de Covid.

La passada temporada, l'extrem dretà va anotar, sota les ordres de Rafa Márquez, 8 gols en 21 partits a Primera RFEF. La seva velocitat, olfacte pel gol i polivalència a les posicions d'atac van contribuir a que el filial blaugrana arribés a les semifinals del playoff d'ascens, on va ser eliminat pel Real Madrid Castilla. Aquest va ser, de moment, el seu darrer partit d'Estanis Pedrola el Barça. Qui sap si hi tornarà algun dia...

Comenta aquest article