Informació general

Meteorologia

La mànega va arribar fins a una guingueta del Regueral: «Vam tenir sort que ja no hi havia clients»

El Club Nàutic ja està reparant el sostre de l'escola de vela que es va aixecar amb l'esclafit

Per Andreu Dalmau

El tornado va aixecar cadires, taules, bancs i tendals
El tornado va aixecar cadires, taules, bancs i tendals | Twitter (@edgibert)

La matinada de diumenge a dilluns una mànega de mar va causar estralls a diversos punts de la costa cambrilenca. Aquest fenomen meteorològic es va produir al voltant de la una de la matinada afectant les instal·lacions del Club Nàutic i la guingueta Oceanic a la platja del Regueral.

El tornado va entrar per la zona esportiva del CNCB aixecant la teulada de l'edifici més antic de l'escola de vela. Els operaris aquest matí ja treballaven per retirar el sostre d'amiant i substituir-lo per un material no tòxic. La zona ha estat acordonada per evitar l'accés mentre es fan les reparacions i els tècnics treballen amb els deguts equips de protecció.

Operaris reparant el sostre de l'escola de vela (Foto: Andreu Dalmau)

 

La ventada va tombar alguns vaixells que es trobaven al varador i les destrosses al sostre de l'escola de vela va provocar petits desperfectes a un vaixell que es trobava just al costat de l'edifici. El bar Barlovento també ha estat precintat mentre es fan les reparacions. Els treballadors d'aquest local es van haver de refugiar a la cuina en el moment de l'esclafit.

L'esclafit també va aixecar el sostre del bar Barlovento (Foto: Andreu Dalmau)

 

La mànega va travessar el Port en diagonal arribant fins a la platja. Allí va topar amb la guingueta Oceanic on ja no quedaven clients, només treballadors. “Vam tenir sort que fos entre setmana”, explicava l'encarregada del local a revistacambrils.cat, “arriba a ser dissabte i hagués estat la terrassa plena de clients”. L'esclafit es va emportar tot el mobiliari de la terrassa i va arrossegar els tendals fins a la carretera mentre els treballadors s'amagaven darrere la barra. “Fins i tot va aixecar uns bancs de fusta que pesen un munt i els va tirar cap a la sorra”, explicava l'encarregada.

Els treballadors d'aquest xiringuito van posar a punt el local durant la nit i van poder obrir l'endemà amb uns tendals provisionals. L'activitat al Club Nàutic també ha pogut seguir amb normalitat mentre reparen els desperfectes.

Comenta aquest article