Informació general

ÚLTIMA HORA : ICV votarà en contra que l'Ajuntament subvencioni la construcció del campanar de l'església de Sant Pere

Per Lluís Rovira i Barenys



A principis del passat mes de febrer es van fer les proves de cimentació al vestíbul de l'església parroquial de Sant Pere de cara a la construcció del campanar
ICV votarà en contra de la subvenció de mig milió d'euros, en el ple d'avui 28 d'agost, que es vol atorgar per a la construcció d'un campanar a l'església de Sant Pere, tal i com ha informat aquest matí en un comunicat de premsa.

ICV considera que "tenint en compte que el pressupost del campanar presentat per l'Arquebisbat de Tarragona és de 581.699,28 euros, ICV de Cambrils pensa que la proposta de concedir 500.000 euros és absolutament desproporcionada. L'Ajuntament de Cambrils no té prou recursos per fer front a aquesta subvenció que no respon, per ICV, a cap prioritat municipal. Des d'ICV estem convençuts que amb aquests diners es podria fer front a les veritables mancances que té Cambrils."

Per ICV "la construcció d'esglésies no és en cap cas competència municipal. Tampoc haurien de ser els ajuntaments els principals finançadors d'equipaments religiosos. Ans al contrari, pensem que haurien de ser els propis creient qui aportessin els recursos necessaris".

El comunicat d'ICV conclou dient que "estem convençuts, així mateix, que la nostra societat és plural des del punt de vista religiós i que el fet de subvencionar construccions religioses, en aquest cas catòliques, és un mal precedent, que vulnera l'esperit laic i neutral que hauria d'inspirar l'actuació de les administracions públiques".

Campanar de l'església de Sant Pere

El ple d'avui contempla l'aprovació de la subvenció per a portar a terme l'avantprojecte referent a la construcció d'un campanar a l'Església Parroquial de Sant Pere. Amb el posicionament en contra d'ICV caldrà el suport al menys d'alguna de les forces de l'oposició per a que es pugui aprovar aquest punt.

Cal recordar que el passat mes de febrer es va constituir una associació amb la finalitat d'impulsar la construcció d'aquest campanar. El campanar es vol construir al centre de la façana principal i tindrà una amplada similar a la que té el vestíbul de l'església. Es preveu que tingui una alçada que pot oscil·lar entre els 25 i els 30 metres.
Jordi Font, un dels màxims impulsors d'aquesta iniciativa, va aconseguir recuperar els plànols originals de la construcció de l'església on es contemplava la construcció del campanar. Aquests plànols, fets per l'arquitecte diocesà Monravà Soler, estaven en mans del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona.

Comenta aquest article